Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un pasaj rutier subteran va fi realizat la Oradea cu finanțare europeană

Primăria Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) a depus spre finanțare proiectul „Coridor de mobilitate urbană Decebal – Vladimirescu și achiziția a 8 autobuze electrice” prin Programul Regional Nord – Vest 2021 – 2027, Apelul de proiecte 481.A – „Utilizarea crescută a transportului public și a altor forme de mobilitate urbană ecologice – Municipii reședință de județ.”

 

Pasajul situat în intersecția dintre B-dul Decebal și str. Tudor Vladimirescu este în etapa de licitație publică a lucrărilor. Totodată, pentru autobuzele electrice licitația publică este în curs de finalizare.Valoarea proiectului depus este de 112.131.835,98 lei, din care valoarea nerambursabilă este 44.938.952,50 lei.

Caracteristici

Lățimea părții carosabile va fi de 13 m, cu 4 benzi de circulație a câte 3,25 m fiecare și câte 2 benzi de circulație pe sens.

Circulația pietonală va fi asigurată prin trotuarele propuse în lungul Bulevardului, iar traversarea peste pasaj se va realiza prin treceri pentru pietoni în zona bretelelor carosabile și a trotuarelor de legătură amplasate în zona verde. Pentru a nu se crea ambuteiaje pe bulevard, traversarea Bulevardului Decebal se va realiza printr-un pasaj subteran pietonal din beton armat, prevăzut atât pentru pietoni, cât și pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivele acestui proiect sunt: descongestionarea traficului rutier la orele de vârf, crearea unei unde verzi pentru transportul în comun, reducerea emisiilor de echivalent C02 (gazelor cu efect de seră), modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public, amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere (semnalistică).

Pe lângă acestea, se identifică și obiectivele legate de necesitatea modernizării intersecției dintre strada Tudor Vladimirescu și bulevardul Decebal. Acest obiectiv va fi atins prin proiect prin realizarea pasajului subteran la intersecția dintre cele două străzi. Toate acestea vor îmbunătăți calitatea mediului natural prin eliminarea surselor de poluare care erau generate de autovehicule datorită traficului cu timpi mari de așteptare. Astfel, se va asigura un acces mai facil în zonă şi vor scădea timpii de așteptare în trafic. Totodată, spațiul economic se va dezvolta prin facilitarea accesului în zonă.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
11 tipuri de produse de carmangerie din carne de vită bio de filieră fabricate de FES au fost admise recent în rețeaua de hipermarketuri Auchan România.

Vita bio de Sălaj intră în rețeaua Auchan

Articolul următor
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unei campanii naționale de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

Control la service-urile auto din Cluj. Amenzi, avertismente și echipamente oprite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Conferințele Dilema la Oradea

Seria va conține patru conferințe, o conferință-spectacol și dialoguri publice. Joi seara, de la ora 19.00, la Sinagoga…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share