Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Control la service-urile auto din Cluj. Amenzi, avertismente și echipamente oprite

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unei campanii naționale de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă.

În perioada 23-26 aprilie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a verificat angajatorii care desfășoară activități de întreținere și reparare.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unei campanii naționale de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, sănătatea și securitatea în muncă.

Principalele obiective urmărite au fost diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatori; eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni.

Alte obiective au fost creșterea gradului de conștientizare a angajaților și angajatorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Lucrătorii sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare la locul de muncă, potrivit conducerii ITM Cluj.

Instituția consideră că domeniul este susceptibil de încălcarea reglementărilor legale privind angajarea personalului; transmiterea, în termen legal, a contractelor individuale de muncă, în registrul salariaților; durata timpului de muncă / suplimentară; întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de salariați; repausuri periodice – sărbători legale; stabilirea și acordarea drepturilor salariale.

ITM a urmărit și modul în care au fost îndeplinite măsurile de la controalele anterioare. Instituția a efectuat controale la 17 angajatori din judeţ și a aplicat sancțiuni contravenționale la doi dintre ei (13.500 lei). Amenzile au fost aplicate pentru lipsa verificărilor tehnice periodice, a autorizării funcționării echipamentelor sub incidența ISCIR și a măsurilor de protecție colectivă la canalul de reparații auto.

La patru firme au fost oprite echipamente din cauza expirării autorizării ISCIR. În alte cazuri s-au dat 9 avertismente, dispunându-se măsuri de remediere a deficiențelor cu termene certe de ducere la îndeplinire. Neregulile sunt nepurtarea echipamentului individual de protecție de către lucrători, lipsa semnăturilor pe fișele de instruire, fișe de aptitudini expirate, semnalizare de securitate deteriorată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă un pasaj rutier subteran va fi realizat la Oradea cu finanțare europeană

Articolul următor

Firmele lui Umbrărescu a ajuns la peste 80% cu realizarea Centurii Timișoara Sud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share