Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apă Someș apelează la canalizarea alternativă în Apuseni

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș și (CAS) anunță demararea lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului.
Una dintre lucrările realizate de compania clujeană din fondul Fondul Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare | Foto: CAS

Operatorul clujean analizează introducerea unei soluții de canalizare inteligentă pentru procesarea apelor uzate din zonă.

Consiliul Județean (CJ) Cluj și Compania de Apă Someș și (CAS) au anunțat demararea lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a zonei de munte a județului. Este vorba despre extinderea rețelei de apă din sursa orașului Huedin către comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș.

„E un moment important pentru clujenii care locuiesc în zona de munte a județului Cluj, dar și pentru operatorii economici și turiștii care aleg să petreacă aici un timp liber de calitate. Alimentarea cu apă a acestei zone este un proiect la care țin foarte mult și pe care îl voi monitoriza îndeaproape, astfel încât să fie finalizat într-un timp cât mai scurt.

Lucrările au început concomitent în mai multe locații de pe traseul proiectului, dinspre Huedin înspre Sâncraiu, în localitatea Călățele Pădure, dar și în satul Dealu Negru, înspre Râșca”, a menționat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Contractul de lucrări se ridică 23 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, banii fiind asigurați din Fondul Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare. Acesta este alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate instituției de către CAS și restituite de CJ în vederea derulării de proiecte edilitare.

Lucrările de alimentare cu apă a celor patru comune incluse vor fi realizate etapizat, în doi ani. Investiția vizează construirea de 52 km de conducte de alimentare cu apă, cu 7 stații de pompare și 5 rezervoare de înmagazinare a apei, alimentate cu panouri fotovoltaice.

“Apă în Apuseni este un proiect extrem de important, care va aduce un plus de bunăstare și confort celor 9.500 de locuitori din arealul clujean al acestor munți. Investiția va crea premisele unei dezvoltări accelerate a întregii regiuni, dar și a zonelor limitrofe.

Ca pas următor, CJ Cluj și CAS analizează implementarea unei soluții de canalizare inteligentă alternativă, pentru procesarea apelor uzate”, potrivit conducerii forului județean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transilvania Broker Bistrița (TBB) a înregistrat venituri de 25 milioane lei în primul trimestru – apreciat a fi cel mai dificil în 2024 pentru intermediarii în asigurări – în scădere cu 24,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Transilvania Broker a dat înapoi la afaceri în debutul anului

Articolul următor

Castelul din Gilău, renovat cu 10 milioane €. Cum arată în prezent

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share