Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Poftiți de luați cultură! Hrană pentru suflet! S-a deschis Târgul de Carte Gaudeamus Oradea

Piața Unirii din Oradea este destinația perfectă pentru cei care doresc să-și hrănească sufletele. Târgul de Carte Gaudeamus Radio Români îi așteptă pe iubitorii de carte în perioada 15 – 19 mai 2024, între orele 10:00 – 21:00, cu mii de titluri, din toate domeniile și pentru toate gusturile. Intrarea este gratuită.

Evenimentul aflat la cea de-a X-a ediție este organizat de echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, în parteneriat cu Primăria Oradea și Visit Oradea (Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune).

Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus s-a făcut la ora 12:00 în sunetul clopotelor de la bisericile din jur. La deschidere a fost prezent viceprimarul municipiului Oradea, Antonia Nica, alături de Bogdan Roșca, manager general al Radio Cluj și de îndrăgitul scriitor și traducător Mircea Pricăjan, redactor al revistei de cultură „Familia”, președintele de onoare al acestei ediții.

„Nu este puțin lucru să vă avem pentru a zecea oară, un număr rotund, aniversar am putea spune, aici în orașul nostru de pe malurile Crișului Repede. Acest fapt spune despre noi, despre comunitatea orădeană, că suntem încă un oraș în care se citește mult și se citește cu plăcere. Vă găzduim cu mare drag și dorim să știți că orădenii cred încă în carte, în cuvântul scris, că suntem încă nostalgici după mirosul hârtiei și al cărților proaspăt ieșite din tipar. Vă doresc să aveți o ședere plăcută la Oradea, să aveți vânzări bune de carte, dar, mai ales, să ne bucurăm încă o dată împreună, de ceea ce cuvântul scris și gândul așezat pe hârtie poate provoca și poate schimba în bine viețile noastre”, a spus viceprimarul Antonia Nica, în deschiderea evenimentului.

Peste 80 de branduri

Ediția orădeană din acest an se desfășoară pe o suprafață 800 mp, cea mai mare de până acum, fiind prezente peste 80 de branduri reunite în 47 de standuri, printre care figurează cele mai prestigioase edituri și agenții de difuzare de carte românească și străină. Oferta editorială este completată cu o generoasă selecție de jocuri educative și muzică de calitate.

Ca și la celelalte evenimente ale Caravanei Gaudeamus Radio România organizate în ultimii ani, toate standurile găzduite în Piața Unirii se regăsesc în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro  .

Cel mai cunoscut și mai îndrăgit eveniment de acest gen din România a ajuns, cu acest prilej, la ediția cu numărul 144. Palmaresul întregului proiect național, derulat neîntrerupt de postul public de radiodifuziune de trei decenii, include, alături de cele 143 de ediții derulate deja în întreaga țară, peste 3.420.000 de vizitatori și aproape 15.800 de evenimente editoriale găzduite de Târgul Gaudeamus Radio România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții record realizate de Delgaz Grid în anul 2023: circa 177 milioane euro

Articolul următor

DP World stimulează comerțul european prin investiții de peste 130 mil. € în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

HR-iștii s-au suit în Dealul Clujului

O comunitate a profesioniștilor din resursele umane prinde contur la Cluj prin intermediul unor evenimente nonconformiste de socializare.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share