Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studenții din Cluj au făcut strategii pentru competitivitatea ÖBB

Două echipe studențești reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (FSEGA-UBB) Cluj au reușit să se califice în runda finală a competiției internaționale de studii de caz MBC. 
Tinerii de la FSEGA au ocupat locurile I și III ale podiumului la concursul din Austria | Foto: UBB

Mai multe echipe de tineri din România au participat la competiția Modul Business Championship (MBC) de la Viena.

Două echipe studențești reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (FSEGA-UBB) Cluj au reușit să se califice în runda finală a competiției internaționale de studii de caz MBC. La ultima fază a MBC s-au mai calificat alte șapte echipe, de la universități din cinci țări.

Competiția MBC a fost organizată, în capitala Austriei, de Universitatea Modul din Viena și Mathias Corvinus Collegium. În baza unei runde online de calificare, studenții de la FSEGA s-au calificat în finala competiției cu două echipe, iar apoi au realizat performanța de a ocupa atât locul întâi, cât și locul trei al podiumului.

Echipa câștigătoare a fost formată din studenții: Kinga Abran (gestiunea financiară corporativă, masterat, anul II), Kende Pastor și Peter Szekernyes (managementul afacerilor, masterat, anul 1). Echipa care a obținut premiul al treilea a fost compusă din studenții Gellert Forro (finanțe și bănci, anul I), Magor Hadnagy (management, anul 1) și Tamas Ilyes (management, anul I).

Echipele studențești din Cluj au fost coordonate de cadrele didactice Levente Szasz, Lehel Gyorfy, Bela Racz, Reka Izsak. Obiectivul echipelor participante a fost dezvoltarea unei strategii pentru menținerea și creșterea competitivității căilor ferate austriece Österreichische Bundesbahnen (ÖBB).

Studenții participanți au avut la dispoziție 24 de ore pentru elaborarea soluțiilor. Prezentarea soluțiilor a avut loc în a doua zi a competiției, în fața unui juriu compus din profesioniști din mediul de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a anunțat afaceri de 105 milioane de lei la nivel consolidat în primele trei luni din 2024, în scădere cu 5%, față de primul trimestru (T1) din 2023, și un profit net normalizat de 11,7 milioane de lei.

Afacerile AROBS au scăzut la început de an

Articolul următor

Volatilitate și impredictibilitate legislativă în domeniul energiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Bootcamp FIX Cluj 2024 la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este gazda primei întâlniri din cadrul iterației noi, Bootcamp…
Citeste mai mult

Universitatea FITS

Festivalul Internaţional de Teatrul de la Sibiu și-a extins an de an domeniile în care excelează. În paralel…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share