Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Tehnică vine cu roboți zburători la Noaptea Muzeelor

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) se înscrie în circuitul evenimentului Noaptea Muzeelor cu ExpoTech@UTCN și propune publicului larg o incursiune în universul inovației și tehnologiei.
Expoziția de anul trecut s-a ținut la Centrul Cultural Casino | Foto: UTCN

Instituția clujeană de învățământ va pune la bătaie în premieră pentru acest eveniment Hub-ul UTCN, recent inaugurat.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se înscrie în circuitul evenimentului Noaptea Muzeelor cu ExpoTech@UTCN și propune publicului larg o incursiune în universul inovației și tehnologiei.

Expoziția va fi găzduită pentru prima dată în incinta Hub-ului UTCN (fosta Casă de Modă) de pe str. G. Barițiu. Vor fi expuse echipamente și logistică din cele mai diverse arii ale tehnologiei.

Printre ele se numără jocuri interactive cu roboți mobili și zburători, aplicații de viziune artificială, mașini BFMC, Hexabot Spider, Self-balancing motorcycle, drone, mașina solară Solis și de Formula 1, poduri din paste făinoase, macheta din lemn de balsa participantă la Seismic Design Competition.

Alte echipamente prezente: simulator de conducere auto, stand de energii regenerabile, cameră cu termoviziune, stand iluminat ambiental, casa inteligentă, roboței și proiecte interactive realizate de studenți, aplicații de tip brain control, sumo roboți autonomi, scanere și imprimante 3D, gravură cu laser, stand de realitate virtuală și augumentată, roboții Pepper (umanoid) și Nao.

“Publicul larg se va putea bucura și de arhitectură în miniatură și diverse experimente din domeniul ingineriei mediului: poluanți atmosferici, în apă, dispozitive efect cu memoria formei, demonstrator de levitație magnetică, instrumente optice și diverse microscoape.

Invităm exploratorii mari și mici să pășească într-o lume a invențiilor de ultimă generație și să descopere altfel tehnica și tehnologia”, au îndemnat reprezentanții UTCN. Expoziția va fi deschisă sâmbătă, 18 mai, între orele 18:00-24:00.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Parte a portofoliului Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie tissue din Europa de Sud-Est (ESE), cele 18 tipuri de produse sustenabile sunt reunite sub marca AfH Sovio.

Pehart investește 8 milioane de euro în brandul Sovio

Articolul următor

Conferințele Dilema la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share