Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pehart investește 8 milioane de euro în brandul Sovio

Parte a portofoliului Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie tissue din Europa de Sud-Est (ESE), cele 18 tipuri de produse sustenabile sunt reunite sub marca AfH Sovio.
Producătorul de hârtie a alocat fonduri pentru eficientizarea producției și diversificarea portofoliului | Foto: Pehart Grup

Cea mai nouă marcă a grupului face parte din divizia de produse Away from Home (AfH – pentru utilizare în afara casei), destinată segmentului business to business.

Parte a portofoliului Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie tissue din Europa de Sud-Est (ESE), cele 18 tipuri de produse sustenabile sunt reunite sub marca AfH Sovio. Brandul include role de hârtie de mari dimensiuni destinate consumatorilor din zona economică, șervețele pentru restaurante, role de prosop de hârtie cu derulare centrală, dar și pentru zona medicală, cabinete cosmetice,

Mașinile pe care se fabrică hârtia tissue, materia primă pentru produse au trecut prin retehnologizare în ultimii doi ani pentru a le crește eficiența energetică.

Pehart Grup deține cea mai veche fabrică de hârtie din România, la Sebeș, o facilitate de producție la Dej, și și-a diversificat portofoliul de produse pentru un consum optimizat de energie. La nivelul fiecărei mașini există o scădere a consumului de energie cu 20%, iar pe total companie, de 10%.

Materie primă: celuloza certificată

“Produsele Sovio sunt fabricate din celuloză achiziționată din păduri gestionate responsabil, pe baza unor practici ecologice și au la bază celuloza certificată. Produsele noastre sunt dintr-un amestec fibros de celuloză din rășinoase, foioase și eucalipt, fără niciun alt adaos de material reciclat sau fibre mecanice. Acestea au certificarea ISO 14001:2015, care ne ajută să ne atingem obiectivele de mediu.

Reușim să avem o producție de calitate premium, în același timp să protejăm mediul prin respectarea unor proceduri riguroase de gestionare a deșeurilor, apei uzate și emisiilor în aer. Toate produsele Sovio sunt fabricate în România, susținând comunitățile locale și reducând costurile de transport către clienți”, a declarat Ovidiu Hoza, managerul diviziei AfH a Pehart.

Produc o jumătate din necesarul României

Creșterea performanței energetice a capacităților de producție este unul dintre obiectivele prioritare ale Pehart stabilite pentru 2024. Anul trecut, compania a realizat investiții de 20 milioane de euro pentru diversificarea portofoliului, creșterea capacității de export și eficientizarea energetică a liniilor de producție.

Companie care deține cea mai veche fabrică de hârtie din România, cu o istorie de 187 de ani, Pehart Grup este prezentă pe 18 piețe europene. Cu o producție de 100.000 de tone de hârtie tissue și o capacitate de procesare a produselor finite care se ridică la 75.000 tone, Pehart Grup asigură jumătate din necesarul de produse din hârtie de pe piața națională.

35% din totalul producției este exportată, restul fiind comercializată în țară. Compania este deținută de fondul independent de investiții Abris Capital Partners, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din ESE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică (ACPP) al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii (SCUC) a fost concretizat ca urmare a finalizării și recepționării lucrărilor realizate de constructorul ACI Cluj.

ACI Cluj a finalizat Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică

Articolul următor
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) se înscrie în circuitul evenimentului Noaptea Muzeelor cu ExpoTech@UTCN și propune publicului larg o incursiune în universul inovației și tehnologiei.

Universitatea Tehnică vine cu roboți zburători la Noaptea Muzeelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share