Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turda cumpără 28 de autobuze electrice pentru transportul “extern”

Societatea Transport Urban Public (TUP) a marcat patru ani de activitate, în decembrie intrând în circulație primele 20 de autobuze electrice, cu  transformarea Turzii într-un exemplu de transport urban durabil și eficient.
Traficul mediu înregistrat de TUP este de 3.000 de călătorii zilnice | Foto: Municipiul Turda

Transportul din jurul municipiului va fi efectuat cu autobuze nepoluante.

Societatea Transport Urban Public (TUP) a marcat patru ani de activitate, în decembrie intrând în circulație primele 20 de autobuze electrice, cu  transformarea Turzii într-un exemplu de transport urban durabil și eficient. Turda a fost recunoscută drept primul oraș din România cu transport public exclusiv electric.

”La aniversarea a patru ani, TUP înregistrează 3.000 de călătorii zilnice, dovedind succesul și durabilitatea autobuzelor electrice achiziționate cu finanțare UE în baza Planului de Mobilitate Urbană (PMU).

Flota autobuzelor TUP va fi extinsă prin parteneriatele Călărași – Moldovenești – Tureni și Mihai Viteazu cu încă 28 de autobuze electrice. Astfel, modernizăm complet transportul public periurban și asigurăm condiții optime pentru toți cei care tranzitează sau locuiesc în Turda”, a spus primarul Cristian Matei.

20 de localități grupate în jurul municipiilor Turda și Câmpia Turzii sunt vizate de un proiect de extindere a PMU la nivelul Comunității Urbane Arieș (CUA). Aceasta reprezintă asocierea a 20 de localități grupate în jurul celor două municipii, însumând 140.000 locuitori și 22% din teritoriul județului Cluj.

Proiectul vizează achiziția de mijloace de transport ecologice moderne (autobuze electrice sau hibride), sistem de tarifare electronic eficient și accesibil pentru fiecare cetățean, stații de autobuz moderne în CUA, sisteme de informare a călătorilor, autobază și autogară regionale.

Primele 20 de autobuze SOR EBN sosite la Turda, fabricate în Cehia, de 9-11 m, erau dotate cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, Wi-Fi, sistem de e-ticketing. Acestea au costat 10,6 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ne bucurăm să încheiem anul cu deschiderea parcului fotovoltaic la facilitatea noastră de reciclare baterii uzate REBAT de la Copșa Mică.

Rombat a finalizat “fotovoltaicul” de la Copșa Mică

Articolul următor
CEO-ul Băncii Transilvania Cluj, Omer Tetik, a făcut o sinteză a anului 2023, din punct de vedere economic, social, dar și geopolitic. 

Omer Tetik, Banca Transilvania: “Am trecut împreună peste un an complicat”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share