Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Omer Tetik, Banca Transilvania: “Am trecut împreună peste un an complicat”

CEO-ul Băncii Transilvania Cluj, Omer Tetik, a făcut o sinteză a anului 2023, din punct de vedere economic, social, dar și geopolitic. 
Oficialul BT susține că România a avut o evoluție peste așteptări în 2023 | Foto: Omer Tetik

Directorul general al celei mai mari bănci din România atenționează asupra începutului de an nou, care ar trebui abordat “cu toată responsabilitatea”.

CEO-ul Băncii Transilvania Cluj, Omer Tetik, a făcut o sinteză a anului 2023, din punct de vedere economic, social, dar și geopolitic.

“Am trecut împreună peste încă un an complicat și plin de incertitudine din toate punctele de vedere – în țara noastră, dar și global. Băncile centrale din întreaga lume au continuat lupta împotriva inflației, iar asta a dus la o creștere abruptă a costurilor de finanțare și o încetinire vizibilă a creșterii economice.

Social, întreaga lume s-a confruntat cu criza costului vieții, generată de creșterea prețurilor la produse de bază și servicii. Geopolitic și umanitar, am văzut tragedii, tensiune și tot mai multe conflicte brutale. Chiar și așa, cu toate problemele noastre, România a avut o evoluție peste așteptări și cred că BT, ca principal finanțator al economiei naționale, a avut o contribuție importantă.

Am continuat să finanțăm economia, să aducem resurse și capital extern și intern, ne-am păstrat rolul de susținător al economiei și al românilor. Am crescut semnificativ numărul de operațiuni și ne-am consolidat întreaga infrastructură. Suntem încrezători în privința viitorului. Ne așteaptă un nou început pe care trebuie să îl abordăm cu toată responsabilitatea”, a spus Tetik.

BT este cea mai mare bancă din Sud-estul Europei. Are 20% cotă de piață în România, 4 milioane de clienți, 10.000 de angajați, 500 de sedii în 180 de localități. Valoarea brandului BT a depășit pragul de 500 de milioane de dolari. Principalii săi concurenți în țara noastră sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea Transport Urban Public (TUP) a marcat patru ani de activitate, în decembrie intrând în circulație primele 20 de autobuze electrice, cu  transformarea Turzii într-un exemplu de transport urban durabil și eficient.

Turda cumpără 28 de autobuze electrice pentru transportul "extern"

Articolul următor

Transilvania Business vă dorește Sărbători fericite și La mulți ani!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share