Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PORR a forat primul km de tunel de pe Autostrada Sibiu – Pitești

Secțiunea 4, Autostradă Sibiu – Pitești

Lucrările de pe Lotul 4 de pe viitoarea Autostradă Sibiu – Pitești nu se opresc nici de Paște. PORR, constructorul secțiunii Tigveni – Curtea de Argeș, lucrează la foc automat, livrând deja primul kilometru de tunel forat la nivel de autostradă. „Pe firul care este pe sensul de mers Sibiu către Pitești s-a ajuns la 580 de metri de tunel forat astăzi. Pe al doilea fir, de la Pitești către Sibiu, s-a ajuns astăzi la 430 de metri”, explică de pe șantierul autostrăzii Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Tunelul Daniela, sensul Sibiu – Pitești, este mai avansat, constructorul ajungând la 580 de metri după ce a depășit zona nisipoasă. Pe sensul opus, Pitești – Sibiu, Tunelul Alina înregistrează 430 de metri forați, constructorul urmând să atace și pe acest fir sectorul nisipos.

„Pe firul care este pe sensul de mers Sibiu către Pitești s-a ajuns la 580 de metri de tunel forat astăzi. Pe al doilea fir, de la Pitești către Sibiu, s-a ajuns astăzi la 430 de metri. Cumulând, s-a ajuns la peste un km de tunel forat la nivel de autostradă”, informează Scrioșteanu.
Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat MTI

A fost realizat primul tunel intermediar care va fi folosit ca pasj pietonal între cele două fire de tunel, respectiv Alina și Daniela, sau cale de evacuare după darea în trafic.

Se execută lucrări de excavații și terasamente pe câteva sectoare aferente nodulu irutier Tigveni.

A fost finalizată forarea, armarea și betonarea celor 20.000 de piloți necesari structurilor aferente acestui tronson de autostradă și a început execuția piloților necesari unuia dintre firele tunelului.

Au fost realizate 7 din 16 fundații aferente podețelor.

Continuă lucrările de forare, armare și betonare a piloților cu diametru mic pentru îmbunătățirea terenului de fundare, fiind realizați în proporție de 85%. Mai departe, se execută lucrări hidrotehnice.

Continuă relocarea rețelelor de utilități publice de gaz, electricitate, canalizare și apă menajeră.

PORR continuă lucrul și de Paște, mărind avansul față de graficul contractat

Antreprenorul a mobilizat în șantierul obiectivului de investiții Tigveni – Curtea de Argeș 590 de muncitori și 185 de utilaje, iar lucrările vor continua și în perioada sărbătorilor de Paște.

„Se lucrează 24 de ore din 24, în schimburi, indiferent că e sâmbătă sau duminică, pentru că nu se poate opri lucrarea având în vedere că se forează într-o zonă nisipoasă care trebuie ținută sub observație. Mobilizarea este bună, iar avansul față de graficul contractat este în creștere”, susține Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat MTI.
Constructorul PORR pe Secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș, A Sibiu – Pitești
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Luna mai e Luna Maramureșului

Articolul următor

DOITSMARTER, proiect de testare a soluțiilor inteligente pentru optimizarea consumului de energie în locuințe sociale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share