Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ. Seria de manifestări care vor fi organizate de-a lungul lunii mai sunt susținute de Consiliul Județean Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, alături de instituțiile de cultură din subordine. Efortul coagulat transformă întreaga lună mai într-o sărbătoare a culturii și tradițiilor.

Agendă bogată a Lunii Maramureșului aduce în fața publicului cele mai reprezentative manifestări care îmbogățesc tezaurul cultural al județului aflat în preferințele turiștilor interni și internaționali. Evenimente tradiționale, culturale și educaționale, spectacole, simpozioane, târguri și expoziții, toate acestea vor completa paleta extrem de bogată a ofertei turistice din Maramureș.

Primăvara în satul de pe Dealul Florilor

Sezonul de vizitare a Muzeului Satului din Baia Mare va debuta cu desfășurarea unui eveniment prin care vor fi aduse pe scenă cele mai frumoase obiceiuri și tradiții pascale și agrare, prezente pe teritoriul Maramureșului în primul anotimp.

„Ansamblurile folclorice prezente în cadrul evenimentului vor susține spectacole pline de tradiție și voie bună, punând în valoare creația folclorică maramureșeană. De asemenea, în cadrul târgului meșterilor populari și producători locali, veți putea explora arta populară și bucate cu specific maramureșean, aflând povestea care stă în spatele autenticelor produse. Nu în ultimul rând, datorită activităților special pregătite pentru ei, evenimentul se va transforma într-o sărbătoare a bucuriei chiar și pentru cei mici” spun reprezentanții organizatorilor.

Vor fi aduse în Satul de pe Deal cele mai frumoase obiceiuri și tradiții pascale și agrare din toate cele patru zone etnografice ale Maramureșului, în cadrul unui eveniment care celebrează moștenirea culturală asociată celui mai frumos anotimp: primăvara. Stropitul, Udătoriul, Tânjaua și Cu căruțul la Cufoaia sunt doar câteva dintre tradițiile cu care publicul va veni în contact în cadrul evenimentului.

Arta populară și gastronomia locală se împletesc într-o poveste cu iz de tradiții străvechi și delicii maramureșene, în cadrul târgului meșterilor populari și producători locali. Nu va lipsi spectacolul folcloric, una din cele mai apreciate cărți de vizită ale județului.
Inițiativa își propune să aducă în atenția celor care își doresc astfel de manifestări un florilegiu de viață culturală, tradițională  dintr-un județ extrem de bogat și din acest punct de vedere. Și mai face un lucru: îi învață pe cei mai mici și mai vulnerabili dintre maramureșeni că s-au născut pe un tărâm binecuvântat, plin de frumusețe naturală, culturală, istorică și tradițională, care trebuie apreciată și păstrată, măcar pentru că este un motor al turismului local.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Principalele lucrări realizate de societatea noastră în antrepriză generală sunt supraînălțare mansardă, realizând astfel posibilitatea de folosire a unui nivel suplimentar, reconstruire acoperiș și învelitoare, restaurare completă fațade”, potrivit reprezentanților Decorint.

Decorint a renovat sediul DNA Cluj. Cum arată clădirea

Articolul următor

PORR a forat primul km de tunel de pe Autostrada Sibiu – Pitești

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share