Peste 4 milioane de euro pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul de Psihiatrie „Dr. Slavoljub Bakalović“ din Vîrșeț

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Spitalul de Psihiatrie „Dr. Slavoljub Bakalović“ din Vîrșeț vor putea fi aduse la standarde moderne grație unei finanțări ce depășește 4 milioane de euro, prin intermediul Programului Interreg IPA România-Serbia 2021-2027.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea a semnat contractul de finanțare aferent proiectului de infrastructură pentru îmbunătățirea serviciilor medicale pentru persoanele vârstnice afectate de afecțiuni psihice în regiunea de frontieră româno-sârbă, finanțat prin Programul Interreg IPA România – Serbia 2021-2027.

Proiectul de investiții este cu valoarea de 4,5 milioane de euro și privește parteneriatul dintre Spitalul de Psihiatrie „Dr. Slavoljub Bakalović“ din Vîrșeț, Serbia și Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Ministerul Dezvoltării investește în servicii de sănătate la Reșița

Dotarea cu echipamente moderne, care să aducă unitatea spitalicească reșițeană la standardele actuale se realizează printr-un parteneriat transfrontalier.

„Astfel, prin proiect se vor asigura investițiile necesare pentru asigurarea accesului egal la îngrijirea sănătății pentru persoanele vârstnice vulnerabile și sprijinirea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv a îngrijirii primare, și promovarea tranziției de la îngrijirea instituțională la cea bazată pe familie și comunitate în regiunea de frontieră româno-sârbă“, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Dezvoltării.

Exit mobile version