FOTO: Hrănirea urșilor din zona Brașovului se va realiza cu ajutorul funicularelor IRUM

IRUM a răspuns cu entuziasm acestei cereri, proiectul prevăzând realizarea unui spațiu îngrădit de peste 60 hectare într-o zonă de pădure.

Aici se dorește introducerea puilor de urși orfani sau a exemplarelor care pătrund în zonele populate de oameni și creează probleme de siguranță.

Capacitatea parcului va fi de aproximativ 60 exemplare, hrănirea acestora fără contact uman fiind esențială pentru formarea lor și deconectarea de obiceiul de a căuta hrană în zone populate de oameni.

Produsele propriu-zise IRUM au fost dezvoltate astfel încât să cuprindă cărucioare mobile care au capacitate de descărcare comandată. Acestea au fost proiectate și atașate pe sistemul de cabluri a funicularului, acest sistem permițând hrănirea într-un mediu controlat, de la o distanță de până la 1.000 m, a animalelor sălbatice.

Componentele principale ale funicularului sunt grupul funicular (este elementul ce produce puterea necesară transportului), căruciorul distribuitor de hrană și linia de cablu purtătoare, pe care se deplasează căruciorul distribuitor de hrană și care delimitează zona în care hrana se poate distribui.

Grupul funicular și stația de încărcare este poziționată la periferia parcului, locațiile în care se va livra hrana fiind la sute de metri depărtare de acest loc.

IRUM a propus varianta cea mai potrivită, care respectă toate cerințele proiectului, producătorul român adaptând sistemul de transport propriu-zis astfel încât să îndeplinească obiectivul clientului, oferind o soluție eficientă și durabilă. Nu doar că acestea au fost deja fabricate în secțiile producătorului român, dar au fost și livrate către client.

Exit mobile version