Ambasadorul Regatului Belgiei în România a vizitat Primăria Oradea

Primarul Florin Birta a primit joi, 18 ianuarie 2024, prima vizită oficială din acest an a unui diplomat străin, cea a ambasadorului Regatului Belgiei în România. E.S. John Cornet d’Elzius a fost însoțit de directorul executiv al Camerei de Comerț Belgia-Luxemburg-România-Republica Moldova (BEROCC), Alain Schodts și de președintele BEROCC, Johan Gabriels.

La întrevederea care a avut loc la Primăria Oradea a luat parte și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru Excelența Sa de a-și manifesta admirația față de orașul nostru, pe care l-a vizitat pentru prima dată, precizând că este o „plăcere și o onoare’’ să se afle la Oradea, despre care a auzit foarte multe lucruri frumoase. Diplomatul s-a arătat impresionat de frumusețea clădirilor restaurate și a vrut să afle cum a reușit municipiul să se dezvolte în ultimii ani, menționând, totodată, că Oradea este un exemplu de urmat.

Edilul Florin Birta a vorbit despre marile proiecte de infrastructură pe care administrația publică locală a reușit să le finalizeze, precum și despre fondurile europene și investițiile străine datorită cărora orașul s-a transformat din 2008 până în prezent.

Dezvoltare în jurul Zonei Metropolitane

La rândul său, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a punctat care sunt politicile de dezvoltare, precizând că dezvoltarea județului este concentrată în jurul orașului și a Zonei Metropolitane restrânse a Oradiei. De asemenea, acesta a menționat că se pune accent pe asigurarea unei conectivități aeriene cu capitala și hub-uri importante din Europa, precum și pe o conectivitate rutieră la rețeaua de autostrăzi europene și la cea națională. Totodată, a adus în discuție importanța susținerii învățământului dual și a celui universitar și asigurarea unor parcuri industriale la 50-70 km distanță față de Oradea.

La finalul întâlnirii, Excelența Sa a recunoscut că a rămas impresionat de evoluția orașului și de proiectele derulate de către Primăria Oradea, menționând că municipiul nostru are un potențial uriaș de a atrage investiții străine.

 

 

Exit mobile version