Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Regatului Belgiei în România a vizitat Primăria Oradea

Primarul Florin Birta a primit joi, 18 ianuarie 2024, prima vizită oficială din acest an a unui diplomat străin, cea a ambasadorului Regatului Belgiei în România. E.S. John Cornet d’Elzius a fost însoțit de directorul executiv al Camerei de Comerț Belgia-Luxemburg-România-Republica Moldova (BEROCC), Alain Schodts și de președintele BEROCC, Johan Gabriels.

La întrevederea care a avut loc la Primăria Oradea a luat parte și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru Excelența Sa de a-și manifesta admirația față de orașul nostru, pe care l-a vizitat pentru prima dată, precizând că este o „plăcere și o onoare’’ să se afle la Oradea, despre care a auzit foarte multe lucruri frumoase. Diplomatul s-a arătat impresionat de frumusețea clădirilor restaurate și a vrut să afle cum a reușit municipiul să se dezvolte în ultimii ani, menționând, totodată, că Oradea este un exemplu de urmat.

Edilul Florin Birta a vorbit despre marile proiecte de infrastructură pe care administrația publică locală a reușit să le finalizeze, precum și despre fondurile europene și investițiile străine datorită cărora orașul s-a transformat din 2008 până în prezent.

Dezvoltare în jurul Zonei Metropolitane

La rândul său, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a punctat care sunt politicile de dezvoltare, precizând că dezvoltarea județului este concentrată în jurul orașului și a Zonei Metropolitane restrânse a Oradiei. De asemenea, acesta a menționat că se pune accent pe asigurarea unei conectivități aeriene cu capitala și hub-uri importante din Europa, precum și pe o conectivitate rutieră la rețeaua de autostrăzi europene și la cea națională. Totodată, a adus în discuție importanța susținerii învățământului dual și a celui universitar și asigurarea unor parcuri industriale la 50-70 km distanță față de Oradea.

La finalul întâlnirii, Excelența Sa a recunoscut că a rămas impresionat de evoluția orașului și de proiectele derulate de către Primăria Oradea, menționând că municipiul nostru are un potențial uriaș de a atrage investiții străine.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dintre cei doar 17 angajatori de top pe plan global, în acest an, NTT DATA a fost recunoscută de către Top Employers Institute pentru politicile și practicile remarcabile privind angajații de la nivel mondial.

NTT DATA primește certificarea Global Top Employer pentru 2024

Articolul următor
Pentru identificarea de îmbunătățiri care să asigure sinergia platformelor de facturare furnizate de companiile ce oferă servicii de contabilitate cu sistemul e-Factura, experții MF au invitat reprezentanții lor să colaboreze pentru a optimiza soluțiile tehnice, astfel încât adaptarea la sistem să fie cât mai fluidă și eficientă.

Fiscul primenește sistemul e-Factura. “Nu mai pot fi introduse facturi duplicat”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share