Ambulatoriul Spitalului de Recuperare Cluj, dotat cu tehnologie prin PNRR

Tags: , , ,
Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul de hotărâre care vizează modificarea și suplimentarea listei de echipamente medicale cu care va fi dotat ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare (SCR) din Cluj-Napoca.

Unul dintre echipamentele prevăzute inițial va fi înlocuit cu alte opt dotări, de 1,49 milioane lei, plus TVA, achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană.

Consiliul Județean (CJ) a aprobat proiectul de hotărâre care vizează modificarea și suplimentarea listei de echipamente medicale cu care va fi dotat ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare (SCR) din Cluj-Napoca.

„Rațiunea care a stat la baza acestei decizii a fost aceea de a asigura atât o utilizare cât mai eficientă a fondurilor europene pe care le-am atras, cât și desfășurarea actului medical în cele mai bune condiții. Avem încredere că toate dotările propuse în acest proiect vor facilita întregul proces de diagnosticare și tratare a pacienților ambulatoriului SCR”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Cele opt echipamente de care va beneficia în plus SCR sunt un ecograf dedicat evaluării complexe a afecțiunilor sistemice reumatologice, un sistem de examinare ultrasonografică doppler cervico-cerebrală, două defibrilatoare, două spirometre, un analizor pentru măsurarea oxidului nitric și un audiometru.

Proiectul câștigat și implementat de CJ Cluj la SCR are o valoare totală de 26 de milioane de lei, TVA inclusă, și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Exit mobile version