RE/MAX: Oradea și Brașovul au eliminat Clujul din topul vânzărilor imobiliare

Experții RE/MAX susțin că piața imobiliară își va continua aprecierea în acest an, mai ales în sezonul de vară.

Reședința de județ a Bihorului a urcat spectaculos în topul tranzacțiilor imobiliare din România | Foto: Primăria Oradea

Clujul a ieșit din clasamentul primelor trei orașe din România realizat pe baza vânzărilor rețelei imobiliare în 2023.

Experții RE/MAX susțin că piața imobiliară își va continua aprecierea în acest an, mai ales în sezonul de vară. Ei preconizează o scădere a dobânzilor la creditare și o creștere a prețurilor, ca urmare a unei cereri crescute de unități noi.

Specialiștii imobiliarii spun că acest lucru se va petrece în paralel cu încetinirea ritmului de dezvoltare a stocului, la nivelul anului trecut. Investițiile în infrastructură, realizate în foarte multe orașe, vor genera zone cu oportunități de investiții, unde prețurile pot crește peste medie, potrivit RE/MAX.

„2023 a fost un an turbulent, cu inflație și constrângeri pe zona de creditare, cu o piață care inițial a stagnat, apoi s-a apreciat, în a doua jumătate de an. Din iulie anul trecut, RE/MAX România a trecut la un sistem de reprezentare exclusivă, ce s-a dovedit a fi foarte eficient și valoros.

Odată cu legiferarea breslei imobiliare, ceea ce astăzi pare o inovație mâine va va fi o normalitate. 2024 va fi un an bun pentru imobiliarele din România, care rămân o piață ieftină în UE, cu un potențial de creștere semnificativ mai mare decât piețele din Vestul Europei”, susține președintele RE/MAX România, Răzvan Cuc.

Două orașe din Transilvania vin pe turnantă

Birourile RE/MAX România au înregistrat tranzacții de 281 milioane €: 82% intermedieri pe segmentul rezidențial, 8% terenuri, 8% spații comerciale și office, 2% industrial. Din totalul de intermedieri efectuate, 86% au fost vânzări și 14% închirieri. Raportat la numărul de tranzacții, în topul orașelor s-au regăsit București, Brașov și Oradea.

Filiala din România a înregistrat comisioane de 12 milioane € și 10.000 de tranzacții la nivel național. În 2024, compania are în plan să ajungă la un volum de comisioane încasate de 15 milioane €, 70 de birouri la nivel național și 870 de agenți imobiliari.

În România, RE/MAX are 60 de francize și 700 de membri. La nivel mondial, RE/MAX este lider în real-estate. Compania din SUA are 140.000 de agenți afiliați, în 8.300 de birouri, din 110 ţări. În Europa, rețeaua e prezentă în 40 de țări, cu 2.200 birouri și 30.000 agenți.

Exit mobile version