Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

RE/MAX: Oradea și Brașovul au eliminat Clujul din topul vânzărilor imobiliare

Experții RE/MAX susțin că piața imobiliară își va continua aprecierea în acest an, mai ales în sezonul de vară.
Reședința de județ a Bihorului a urcat spectaculos în topul tranzacțiilor imobiliare din România | Foto: Primăria Oradea

Clujul a ieșit din clasamentul primelor trei orașe din România realizat pe baza vânzărilor rețelei imobiliare în 2023.

Experții RE/MAX susțin că piața imobiliară își va continua aprecierea în acest an, mai ales în sezonul de vară. Ei preconizează o scădere a dobânzilor la creditare și o creștere a prețurilor, ca urmare a unei cereri crescute de unități noi.

Specialiștii imobiliarii spun că acest lucru se va petrece în paralel cu încetinirea ritmului de dezvoltare a stocului, la nivelul anului trecut. Investițiile în infrastructură, realizate în foarte multe orașe, vor genera zone cu oportunități de investiții, unde prețurile pot crește peste medie, potrivit RE/MAX.

„2023 a fost un an turbulent, cu inflație și constrângeri pe zona de creditare, cu o piață care inițial a stagnat, apoi s-a apreciat, în a doua jumătate de an. Din iulie anul trecut, RE/MAX România a trecut la un sistem de reprezentare exclusivă, ce s-a dovedit a fi foarte eficient și valoros.

Odată cu legiferarea breslei imobiliare, ceea ce astăzi pare o inovație mâine va va fi o normalitate. 2024 va fi un an bun pentru imobiliarele din România, care rămân o piață ieftină în UE, cu un potențial de creștere semnificativ mai mare decât piețele din Vestul Europei”, susține președintele RE/MAX România, Răzvan Cuc.

Două orașe din Transilvania vin pe turnantă

Birourile RE/MAX România au înregistrat tranzacții de 281 milioane €: 82% intermedieri pe segmentul rezidențial, 8% terenuri, 8% spații comerciale și office, 2% industrial. Din totalul de intermedieri efectuate, 86% au fost vânzări și 14% închirieri. Raportat la numărul de tranzacții, în topul orașelor s-au regăsit București, Brașov și Oradea.

Filiala din România a înregistrat comisioane de 12 milioane € și 10.000 de tranzacții la nivel național. În 2024, compania are în plan să ajungă la un volum de comisioane încasate de 15 milioane €, 70 de birouri la nivel național și 870 de agenți imobiliari.

În România, RE/MAX are 60 de francize și 700 de membri. La nivel mondial, RE/MAX este lider în real-estate. Compania din SUA are 140.000 de agenți afiliați, în 8.300 de birouri, din 110 ţări. În Europa, rețeaua e prezentă în 40 de țări, cu 2.200 birouri și 30.000 agenți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zona adiacentă Aeroportului Oradea va deveni un centru de afaceri și tranzit

Articolul următor
Devenită lider de piață și la cultura de rapiță, compania Corteva Agriscience este alături de fermierii care au ales în toamna anului trecut să semene hibrizi Pioneer.

Corteva estimează venituri de 17 miliarde de dolari în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share