Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zona adiacentă Aeroportului Oradea va deveni un centru de afaceri și tranzit

Consiliul Județean Bihor a demarat procedura de transparență decizională privind masterplanul de dezvoltare a zonei din imediata vecinătate a Aeroportului Oradea.

Acest proiect strategic pentru dezvoltarea zonei adiacente Aeroportului Oradea are ca obiectiv creșterea economică durabilă și transformarea acesteia într-un centru de afaceri și tranzit. Masterplanul elaborat în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea identifică direcțiile principale de dezvoltare, inclusiv zonele destinate hangarelor, facilităților adiacente terminalului cargo și parcurilor industriale.

„Acum avem o infrastructură bună în interiorul aeroportului, dar zona de dezvoltare de lângă este foarte valoroasă. Am eliberat șase hectare de teren pe una din cele mai importante axe de ieșire din Oradea și unde, împreună cu Primăria Oradea, am pregătit acest masterplan. Va fi o zonă economică care se va dezvolta în jurul aeroportului, având în vedere că va fi și prima coborâre de pe Drumul Expres Arad – Oradea, înspre Livada”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Investiții de peste 400 milioane de lei

În 2023, Consiliul Județean Bihor a realizat investiții importante la Aeroportul Oradea, în valoare totală de peste 400 de milioane lei, din fonduri europene. Acestea includ construcția unui nou terminal pentru pasageri, extinderea pistei de decolare/aterizare și un sistem de siguranță și securitate la cele mai noi standarde.

Trenuri metropolitane

În plus, este în lucru, în parteneriat cu Primăria Oradea, proiectul trenurilor metropolitane, care vor asigura o legătură rapidă și facilă pentru pasageri până la Aeroport. Tram-train-ul este un mijloc de transport în comun care poate să circule atât pe liniile de tramvai, cât și pe liniile de tren. 13 astfel de vehicule ar urma să fie achiziționate în anii următori. Proiectul are o valoare estimată de 235 de milioane de euro și ar urma să fie finanțat cu fonduri europene, prin Programul Transporturi – Axa 6 – Trenuri Metropolitane.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului Urbanistic-Masterplan pentru „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare, extindere platformă aeronave, Aeroport Oradea” va fi supus votului într-o ședință viitoare a Consiliului Județean Bihor. Acesta a fost publicat pe site-ul instituției, pe pagina: https://www.cjbihor.ro/informatii-publice/transparenta/transparenta-decizionala/.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 18.02.2024 ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: registratura@cjbihor.ro, prin poştă, pe adresa Consiliul Județean Bihor sau la sediul instituției, la Registratură, la adresa Municipiul Oradea, str. Parcul Traian nr. 5, între orele 8-16.

Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri la Proiectul de hotărâre privind  aprobarea Studiului Urbanistic-Masterplan pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare, extindere platformă aeronave, Aeroport Oradea”.

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 21.03.2024.

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Steaguri cu suflet confecționate de artiști orădeni

Articolul următor
Experții RE/MAX susțin că piața imobiliară își va continua aprecierea în acest an, mai ales în sezonul de vară.

RE/MAX: Oradea și Brașovul au eliminat Clujul din topul vânzărilor imobiliare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share