Restaurantul Roua din Cluj, închis de Protecția Consumatorilor

Tags: , ,
CJPC a derulat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.

Imagini realizate în timpul controlului inițial din restaurant | Foto: CJPC

Unitatea de alimentație publică a cumulat amenzi de 60.000 de lei, produsele oprite de la comercializare însumând 5.000 de lei.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest – CJPC Cluj a derulat o acțiune de control la operatorul economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.

“Ținând cont de neregulile constatate, la SPS Impex (Roua), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni: trei amenzi contravenționale, de 60.000 de lei; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme de 5.000 de lei; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor”, a transmis instituția.

CJPC Cluj a identificat mai multe nereguli: nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/ rece, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine, depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare.

Alte probleme sesizate au fost folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri având capace neconforme, vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate; ustensile neprofesionale de bucătărie; modificarea stării termice a produselor; lipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționale; utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare.

“Comisarii vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, conform CJPC.

Exit mobile version