Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Restaurantul Roua din Cluj, închis de Protecția Consumatorilor

CJPC a derulat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.
Imagini realizate în timpul controlului inițial din restaurant | Foto: CJPC

Unitatea de alimentație publică a cumulat amenzi de 60.000 de lei, produsele oprite de la comercializare însumând 5.000 de lei.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest – CJPC Cluj a derulat o acțiune de control la operatorul economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.

“Ținând cont de neregulile constatate, la SPS Impex (Roua), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni: trei amenzi contravenționale, de 60.000 de lei; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme de 5.000 de lei; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor”, a transmis instituția.

CJPC Cluj a identificat mai multe nereguli: nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/ rece, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine, depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare.

Alte probleme sesizate au fost folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri având capace neconforme, vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate; ustensile neprofesionale de bucătărie; modificarea stării termice a produselor; lipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționale; utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare.

“Comisarii vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, conform CJPC.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Businessmenii francofoni s-au strâns în Mushuroi

Articolul următor

PORR Construct a realizat 60% din Centura Oșorhei, la ieșirea din Oradea spre Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share