Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PORR Construct a realizat 60% din Centura Oșorhei, la ieșirea din Oradea spre Cluj

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna august 2024, valoarea investiției fiind de peste 128 de milioane de lei.

În prezent, lucrările la Centura Oșorhei se derulează la rigole, la cele două poduri peste Valea Bonar și Valea Tășad și la pasajul suprateran de peste calea ferată Oradea – Cluj, situat în zona intersecției cu localitatea Fughiu. Aici constructorii toarnă placa de suprabetonare. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la aproximativ 60%.

Traseul de 5,8 kilometri al Centurii Oșorhei pornește din sensul giratoriu situat la intersecția cu drumul spre localitatea Cheriu, de pe Centura Oradea, ocolește Oșorhei prin sud și se termină în sensul giratoriu de pe DN1, care face legătura cu localitatea Fughiu.

Centura Oșorhei va ajuta la descongestionarea traficului de pe cea mai aglomerată ieșire din Oradea spre Cluj, pe DN 1, prin reducerea blocajelor, ceea înseamnă economie de timp și costuri. De asemenea, va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere pentru șoferi și pietoni.

Drumul județean Oșorhei – Copăcel

În cadrul aceluiași proiect se reabilitează cei 12,8 km de drum județean dintre Oșorhei și Copăcel. Aici lucrările presupun lărgirea drumului, amenajarea accesurilor la proprietăți, refacerea podețelor și demolarea și refacerea podului peste Valea Sărand.

Lucrările sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 128.847.403 lei, inclusiv TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Termenul de execuție este de 18 luni din momentul ordinului de începere a lucrărilor (14 februarie 2023).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CJPC a derulat o acțiune de control la un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.

Restaurantul Roua din Cluj, închis de Protecția Consumatorilor

Articolul următor
În decembrie 2023, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 42.339.

Turismul de iarnă merge prost la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share