150 de liceeni din Transilvania sosesc la „Green Campus”

Categorii: Educație, Județe

La „Green Campus”, eveniment găzduit de Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii (FZB) Cluj, liceenii vor învăța despre biotehnologii în artă, falsuri alimentare, biotopul acvacol, comportamentul și bunăstarea animalelor sau viața albinelor și viermilor de mătase

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) își deschide porțile în 10 mai pentru liceenii pasionați de științele vieții. „Green Campus 2025 – Facultatea e mai cool decât credeai” este evenimentul dedicat tinerilor care nu cunosc încă programele de studii de licență ale FZB: zootehnie, biotehnologii, comportamentul și bunăstarea animalelor.

Au confirmat prezența 150 de elevi din clasele XI-XII de la licee și colegii tehnologice din localitățile Seini, Dej, Șimleu Silvaniei, Cluj-Napoca și Bistrița, care vor avea parte, prin grija profesorilor și a celor 45 de studenți voluntari, de un program variat în campusul USAMV, începând cu ora 10:00.

Evenimentul organizat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu” Cluj include ateliere și prezentări atractive, alături de activități curriculare.

Activitățile din program:

”Fiind mereu în contact cu viitorii candidați și cerințele acestora, FZB a reformat profund programele de studii oferite la admitere. Din 2023 s-au reformat programele de studii din domeniul biotehnologii, fiind prima facultate din România care a înființat si scos la concurs locuri la admitere la acest program.

Facultatea noastră a făcut pași importanți în internaționalizare, anual având înscriși studenți străini și primind tot mai multi studenți Erasmus, care vin în mobilitate la programele noastre, mai ales din Franța, Spania, Polonia, Turcia”, a spus decanul FZB, Daniel Dezmirean.

Green Campus 2025 se află la cea de-a VIII-a ediție, iar din 2017 și până în prezent au participat 1.500 de liceeni din mai multe județe la evenimentul anual organizat de către FZB. Și la ediția din 2025, participanții vor fi invitați la finalul evenimentului la tradiționalele degustări de plăcinte și gulyas.

Exit mobile version