Gastronomii din Sălaj au făcut show în Slovacia

Un grup de sălăjeni coordonați de renumitul bucătar sălăjean Mircea Groza a gătit mâncare romană la Festivalul Gastronomic din Margecany (Slovacia).

Din anul 2011, asociația civică Margecianske Fajnoty, în cooperare cu satul Margecany, organizează Festivalul Gastronomic din Margecany.

Evenimentul are ca scop conservarea rețetelor alimentare tradiționale, prezentarea bucătăriei tradiționale regionale, gastronomia străină și specialitățile gastronomice, asociate cu o gustare de 200 de feluri de mâncare tradiționale din țară, respectiv regiunile străine ale grupurilor invitate.

Grupurile invitate pregătesc mesele tradiționale în fața vizitatorilor. Deplasarea grupului din România a fost sprijinită de Centrul de Cultură și Artă (CCA) al Județului Sălaj și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus.

CCA este o instituţie de cultură în subordinea Consiliului Judeţean Sălaj. Ea funcţionează din 2010, având în componenţă următoarele secţia de conservare şi promovare a culturii tradiţionale; secţia Şcoala Populară de Arte şi Meserii; Secţia ansamblul folcloric Meseşul; revista şi Editura Caiete Silvane.

Exit mobile version