Elrond a lansat aplicația care va atrage milioane de oameni în tehnologia blockchain

Tags: , ,

Aplicatia Maiar a celor de la Elrond face ca orice telefon să poată avea un portofel digital funcţional în doar câteva secunde. Reprezentantii companiei spun ca pentru a trimite şi primi bani de oriunde în lume, transferul este ” aproape instant şi la costuri neglijabile, prin simpla apăsare a unui buton”.

Săptămâna trecută star-upul sibian Elrond a atins, în premieră, împreună cu moneda virtuală a sa – eGLD – valoarea de piață de un miliard de dolari, făcând astfel ca aceasta să devină al doilea unicorn românesc și primul în domeniul blockchain.

Maiar este o aplicaţie care serveşte drept portofel digital şi foloseste blockchain-ul dezvoltat de Elrond, care este capabil să efectueze peste 100.000 de plăţi pe secundă.

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

„Aplicaţia va reinventa astfel felul în care oamenii interacţionează cu bani, bunuri, titluri de proprietate sau orice alt transfer de valori”, spun sibienii.

Maiar a fost lansată la nivel global pe data de 31 ianaurie. Potrivit Elrond, peste 200.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a primi acces la varianta de test a Maiar. Compania se aşteaptă ca timp de un an aplicaţia să atingă trei milioane de utilizatori înregistraţi.

Aplicaţia de mobil permite oricui să trimită bani contactelor sale. Şi mai interesant, oricine îşi poate înregistra un @herotag – un pseudonim pentru portofelul său digital, pe care îl poate folosi pentru a trimite şi primi bani de oriunde în lume, aproape instant şi la costuri neglijabile, prin simpla apăsare a unui buton.

Sibienii de la Elrond trec Oceanul. Primarul din Miami, SUA: „Abia aștept să aduc compania aici pentru a crea joburi mai bine plătite”

Exit mobile version