Antreprenori Digitalizare Investitii IT&C Lideri si afaceri Sibiu Ultimele stiri

Sibienii de la Elrond trec Oceanul. Primarul din Miami, SUA: „Abia aștept să aduc compania aici pentru a crea joburi mai bine plătite”

Elrond, compania care dezvoltă, de la Sibiu, o tehnologie ce permite transferul de valoare (bani) între oricine, oricând, oriunde și la un cost de până la 100 de ori mai mic decât în prezent (blockchain), a ajuns să aibă o valoare de piață de peste jumătate de miliard de dolari, după ce în iunie aceasta era de 46 milioane de dolari. Blockchain-ul dezvoltat de sibienii de la Elrond devine cunoscut în întreaga lume, de tehnologie interesându-se nu numai oameni din domeniu, ci și politicieni. Astăzi, primarul orașului american Miami a scris pe contul său de Twitter că așteaptă „cu nerăbdare” să aducă tehnologia în orașul său, pe care să-l transforme într-un nou Tech-Hub.

Trei tineri au construit în Sibiu o echipă cu care vor să schimbe modul în care va funcționa economia la nivel global într-un viitor foarte apropiat. Astfel, fondat în Transilvania, ambițiosul startup tinde să redefinească la nivel mondial conceptul tranzacțiilor, transformându-le prin viteză uimitoare de operare, costuri scăzute și accesibilitate, mutând accentele către mass-market. Elrond, fondată de Beniamin Mincu, Lucian Mincu și Lucian Todea, este compania care a lansat un nou sistem blockchain, care își propune „să dea oricui, de oriunde ar fi în lume, acces la această economie digitală”. Potrvit companiei, pe data de 31 ianaurie va fi lansată Maiar – o aplicație de telefon care va permite oricărei persoane să utilizeze blockchain-ul așa cum utilizează orice altă aplicație.

Mai multe despre Elrond:

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

La sfârșitul acestei săptămâni, CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu, a fost în SUA, unde a avut o întâlnire cu primarul orașului american Miami din statul Florida, Francis Suarez. Mincu a scris rezultatele acestei întâlniri în cadrul mai multor postări pe Twitter, menționând trei lucruri pe care Elrond le poate oferi orașului Miami pentru ca acesta să devină un magnet pentru companiile din domeniul Tech.

Vineri (8 ianuarie – n.n.), m-am întâlnit cu primarul din Miami, Francis Suarez, pentru a discuta despre oportunitatea de multi-trilioane de dolari pe care o are domeniul blockchain/crypto și cum Elrond poate ajuta Miami să se folosească de această oportunitate. Francis Suarez face un lucru extraordinar, atrâgând specialiști tech în Miami, lucru care este urmărit îndeaproape de fondatori de companii Tech și politicieni din întreaga lume. Cu suficientă tracțiune, aceste eforturi vor remodela viitorul acestui oraș.

În afara subiectului general despre tehnologie, eu cred că blockchain/crypto este poate cea mai de impact tendință în desfășurare asupra societății la moment, obligată să reconceapă banii noștri și sistemul nostru financiar global, făcându-l digital, cu o lărgime de bandă înaltă și universal accesibil.

Pentru a profita la maximum de această oportunitate, i-am sugerat primarului din Miami două lucruri majore pentru o adopție puternică: 1. reglementare prietenoasă; 2. o colaborare strategică cu o platformă de blockchain internet-scale. De aici, și discuția noastră despre Elrond.

(…) Pentru a accelera adopția de blockchain/crypto în Miami, Elrond poate contribui în trei metode:

a) oferind o platformă scalabilă pe care să fie construită;

b) finanțând fondatori cheie de blockchain din Miami, pentru a construi produse faine pe care oamenii să le îndrăgească;

c) ghidare strategică în probleme cheie relaționate cu blockchain/crypto.

Noi credem cu adevărat că următorul amazon și google se află probabil la o distanță de un „smart contract”. Și cu ajutorul lui Elrond, aceștia pot fi creați în Miami (…)

La scurt timp, primarul din Miami a distribuit postarea lui Beniamin Mincu, subliniind că așteaptă cu nerăbdare să aducă Elrond pe continentul american pentru crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite.

„Am avut o discuție minunată despre blockchain și rețeaua Elrond cu Beniamin Mincu… Mulțumesc pentru că ai venit tocmai din România să te întâlnești cu mine și să vizitezi orașul nostru frumos! Abia aștept să aduc compania ta aici pentru a crea joburi mai bine plătite”, a scris Francis Suarez.

CITIȚI ȘI:

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

FOTO: Profil Twitter/beniaminmincu

Related posts

Cu afaceri de peste 10 milioane de euro, Caremil&Smirodava mizează pe puterea alianțelor

Papuc Irina

Perspectivele pieței imobiliare din România, în cadrul celei de-a XI-a ediții a „Real Estate & Construction Forum”

Papuc Irina

Urbano Parks – a strategic project for the local community

Ionut Oprea

Apeluri de proiecte în valoare de 96,4 milioane euro pentru iluminat public de calitate

Stefana Muresan

Fundatia Mihai Neșu, premiată de Vodafone România în Fondul pentru Fapte bune

Traian Dan

Black Friday la ținutele de business de la NISSA!

Ionut Oprea

Iustina Pavel a câștigat a unsprezecea ediție a Cupei Academiei de Golf „Demis Papillon”  

Ligia Voro

Londra promovează, din nou, antreprenoriatul feminin românesc, la ELITE Business Club

Stefana Muresan

Staţia Transelectrica din Câmpia Turzii, retehnologizată cu 10 mil. de euro; lucrări realizate de asocierea Energobit, Siemens, Retrasib şi ELM Cluj

Stefana Muresan

“Mega-proiect” de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Stefana Muresan

România pentru a șaptea oară la EXPO REAL München

redactia

Un manager școlit la Cluj a crescut afacerile Elit cu 50%

Nora Dumitrescu

Compania Gamoni investește în sustenabilitatea procesului de producție pe termen lung

A. I.

Satu Mare: Malurile Someșului, amenajate cu 7 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Relansarea economică a turismului românesc: peste 300 mln. euro pentru HoReCa, stimulente pentru atragerea turiștilor străini

Ion Surdu

Conferințele Transilvania Open 4 Business debutează astăzi

Ligia Voro

Ciugud, singura comună din România premiată pentru digitalizarea serviciilor publice și înființarea unei școli „smart”

Papuc Irina

Conferință Anuală a FBN România – 29 octombrie 2018, București, Athenee Palace Hilton

redactia

Clujenii sunt invitați să petreacă o noapte albă în compania artei contemporane

Ligia Voro

Măști la cel mult 3 lei și 400 de tablete pentru copiii săraci din Oradea

Traian Dan

Drama copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, alinată cu ajutorul proiectelor cu bani europeni

redactia

Consiliul județean a preluat un drum turistic din Cluj

Nora Dumitrescu

Marii investitori din IT, atrași cu proiectele Clujului

Stefana Muresan

Mai multe primării din Alba primesc fonduri pentru dezvoltare și infrastructură

redactia

Leave a Comment