Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibienii de la Elrond trec Oceanul. Primarul din Miami, SUA: „Abia aștept să aduc compania aici pentru a crea joburi mai bine plătite”

Elrond, compania care dezvoltă, de la Sibiu, o tehnologie ce permite transferul de valoare (bani) între oricine, oricând, oriunde și la un cost de până la 100 de ori mai mic decât în prezent (blockchain), a ajuns să aibă o valoare de piață de peste jumătate de miliard de dolari, după ce în iunie aceasta era de 46 milioane de dolari. Blockchain-ul dezvoltat de sibienii de la Elrond devine cunoscut în întreaga lume, de tehnologie interesându-se nu numai oameni din domeniu, ci și politicieni. Astăzi, primarul orașului american Miami a scris pe contul său de Twitter că așteaptă „cu nerăbdare” să aducă tehnologia în orașul său, pe care să-l transforme într-un nou Tech-Hub.

Trei tineri au construit în Sibiu o echipă cu care vor să schimbe modul în care va funcționa economia la nivel global într-un viitor foarte apropiat. Astfel, fondat în Transilvania, ambițiosul startup tinde să redefinească la nivel mondial conceptul tranzacțiilor, transformându-le prin viteză uimitoare de operare, costuri scăzute și accesibilitate, mutând accentele către mass-market. Elrond, fondată de Beniamin Mincu, Lucian Mincu și Lucian Todea, este compania care a lansat un nou sistem blockchain, care își propune „să dea oricui, de oriunde ar fi în lume, acces la această economie digitală”. Potrvit companiei, pe data de 31 ianaurie va fi lansată Maiar – o aplicație de telefon care va permite oricărei persoane să utilizeze blockchain-ul așa cum utilizează orice altă aplicație.

Mai multe despre Elrond:

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

La sfârșitul acestei săptămâni, CEO-ul Elrond, Beniamin Mincu, a fost în SUA, unde a avut o întâlnire cu primarul orașului american Miami din statul Florida, Francis Suarez. Mincu a scris rezultatele acestei întâlniri în cadrul mai multor postări pe Twitter, menționând trei lucruri pe care Elrond le poate oferi orașului Miami pentru ca acesta să devină un magnet pentru companiile din domeniul Tech.

Vineri (8 ianuarie – n.n.), m-am întâlnit cu primarul din Miami, Francis Suarez, pentru a discuta despre oportunitatea de multi-trilioane de dolari pe care o are domeniul blockchain/crypto și cum Elrond poate ajuta Miami să se folosească de această oportunitate. Francis Suarez face un lucru extraordinar, atrâgând specialiști tech în Miami, lucru care este urmărit îndeaproape de fondatori de companii Tech și politicieni din întreaga lume. Cu suficientă tracțiune, aceste eforturi vor remodela viitorul acestui oraș.

În afara subiectului general despre tehnologie, eu cred că blockchain/crypto este poate cea mai de impact tendință în desfășurare asupra societății la moment, obligată să reconceapă banii noștri și sistemul nostru financiar global, făcându-l digital, cu o lărgime de bandă înaltă și universal accesibil.

Pentru a profita la maximum de această oportunitate, i-am sugerat primarului din Miami două lucruri majore pentru o adopție puternică: 1. reglementare prietenoasă; 2. o colaborare strategică cu o platformă de blockchain internet-scale. De aici, și discuția noastră despre Elrond.

(…) Pentru a accelera adopția de blockchain/crypto în Miami, Elrond poate contribui în trei metode:

a) oferind o platformă scalabilă pe care să fie construită;

b) finanțând fondatori cheie de blockchain din Miami, pentru a construi produse faine pe care oamenii să le îndrăgească;

c) ghidare strategică în probleme cheie relaționate cu blockchain/crypto.

Noi credem cu adevărat că următorul amazon și google se află probabil la o distanță de un „smart contract”. Și cu ajutorul lui Elrond, aceștia pot fi creați în Miami (…)

La scurt timp, primarul din Miami a distribuit postarea lui Beniamin Mincu, subliniind că așteaptă cu nerăbdare să aducă Elrond pe continentul american pentru crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite.

„Am avut o discuție minunată despre blockchain și rețeaua Elrond cu Beniamin Mincu… Mulțumesc pentru că ai venit tocmai din România să te întâlnești cu mine și să vizitezi orașul nostru frumos! Abia aștept să aduc compania ta aici pentru a crea joburi mai bine plătite”, a scris Francis Suarez.

CITIȚI ȘI:

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

FOTO: Profil Twitter/beniaminmincu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Din 11 ianuarie 2021, Fiscul are acces la toate conturile firmelor și populației

Articolul următor

Băuturile și tutunul, singurele produse pe plus la export în 01.I – 30.XI.2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share