“Deputații IT&C” au vizitat fabrica Bosch

Deputații din Comisia de tehnologie a informației și comunicații (IT&C) au efectuat o vizită în teren la fabrica Bosch din județul Cluj. Aceasta a fost organizată de președintele comisiei, Sabin Sărmaș.

Sabin Sărmaș și-a dus colegii să facă "muncă de teren"

Comisia de tehnologie a informației și comunicații (IT&C) a Camerei Deputaților a efectuat o vizită la fabrica din Cluj. Aceasta a fost organizată de președintele comisiei, Sabin Sărmaș.

“Clujul este, de departe, cel mai complex și dinamic ecosistem pentru mediul IT&C din România. O oportunitate excelentă pentru noi, deputații, de a intra în contact cu stakeholderii. De a înțelege problemele cu care se confruntă și împreună să generăm și soluții pentru ele.

Ne-am bucurat să vedem deschiderea reprezentanților mediului privat și dorința lor de a contribui la realizarea unor proiecte normative care să se adreseze nevoilor pieței. Este un semn clar al faptului că eforturile noastre de a întări parteneriatul cu beneficiarii legilor n-au rămas fără ecou”, consideră Sărmaș.

Impresionați de fabrica de la Jucu

După dezbaterea publică asupra efectelor legii interoperabilității, deplasarea a inclus o vizită la fabrica din Tetarom III. “Am fost de-a dreptul impresionați de complexitatea produselor care se dezvoltă acolo.

Dar mai ales de nivelul de automatizare și digitalizare, care se reflectă în eficiența proceselor. A fost o săptămână intensă, dar cu rezultate valoroase și îmi doresc ca astfel de vizite “în teren” să devină o practică a Comisiei de IT&C și nu numai”, consideră deputatul clujean.

Bosch a finalizat prima sa clădire de birouri din campusul DaVinci, destinată centrului său de inginerie din Cluj-Napoca, printr-o investiție de 30 de milioane de euro. Compania a demarat a doua construcție, în același perimetru.

Grupul este prezent în România în Cluj, Blaj, Timișoara, București, cu 8.000 de angajați în unități de producție, cercetare-dezvoltare, servicii de externalizare. Vânzările nete în țara noastră atingeau 1,4 miliarde de euro în 2019. Grupul avea 400.000 de angajați și vânzări anuale de 77 de miliarde de euro.

Exit mobile version