Dorin Bob cumpără Hotelul Cristian. “Va fi un aparthotel de centru”

Dezvoltatorul imobiliar clujean Dorin Bob a preluat Hotelul Cristian, din centrul orașului.

Omul de afaceri derulează proiecte rezidențiale în Cluj și agricole în Bihor și Satu Mare | Foto: Presa SM

Dezvoltatorul imobiliar clujean Dorin Bob a preluat Hotelul Cristian, din centrul orașului. Suma tranzacției se ridică la peste 200.000 de euro.

Fostul proprietar, Cristian Pocol, a confirmat vânzarea clădirii, după o suită de 20 de eșecuri, conform Media 9. Imobilul a fost ridicat inițial cu autorizație de gheretă de către societatea sa, Eunicia Rotiserie, și nu are fundație. Compania lui Bob, Studium Green, a construit ansambluri rezidențiale pe străzile Răsăritului, T. Mihali, Frunzișului (Wings).

Acesta este proprietar al producătorului de conserve MIB Prodcom și deține brandul Arovit. Tranzacția pentru clădirea din Piața Mihai Viteazul s-a ridicat la 250-300.000 de euro. Bob vrea să edifice un aparthotel de centru, cu 20 de camere, vizând tinerii care vin la festivaluri. “Statutul juridic e încurcat cu fostul proprietar. Cu duhul blândeții, în câteva luni sper să găsim o soluție bună. Tehnic, se poate face.

Vreau să fac un fel de pasaj prin spațiu ca să fie trotuarul neîntrerupt. Să nu mai fie porcăria asta care e acum acolo. Să fie ca la Milano sau pe unde mai sunt pasaje prin clădire. Ar fi foarte elegant. Nu l-am luat ca să nu rezolvăm problema pietonală. Dacă nu reușesc să-l fac, îl vând mai departe. Dar eu vreau să-l fac și să fie civilizat”.

Bob a demarat și un proiect de înființare a unei plantație de aluni, de 15 milioane de euro, în comuna sătmăreană Homoroade. Producția urmează să fie livrată producătorului italian de dulciuri Ferrero. Bob a absolvit Universitatea de Științe Agricole Cluj. Acesta dezvoltă un proiect de agricultură integrată (fermă și fabrică de legume și fructe la Valea lui Mihai, în Bihor, sub marca Arovit).

Exit mobile version