Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul Studium Green își face fermă de aluni în Satu Mare

Dezvoltatorul imobiliar Dorin Bob va înființa o plantație de aluni de 15 milioane de euro în comuna sătmăreană Homoroade, producția urmând să fie livrată producătorului italian de dulciuri Ferrero.

Acesta va investi în satul Necopoi, din județul său natal, proiectul fiind o parte componentă a planului de revitalizare a Țării Codrului. conform Presa SM. Bob a absolvit Universitatea de Științe Agricole Cluj, dezvoltă un proiect de agricultură integrată (fermă și fabrică de legume și fructe la Valea lui Mihai, în Bihor, sub marca Arovit), dar are și proiecte imobiliare la Cluj-Napoca, precum Wings sau Seasons.

La Satu Mare va fi partener cu un gigantul Ferrero, care va asigura suportul tehnic. ”Din discuțiile cu reprezentanții Ferrero – cu o experiență uriașă pe segmentul producției de alune – am înțeles potențialul acestei culturi, care este foarte mecanizată. Am fost în Roma și am văzut o cooperativă cu 5.200 de membri, cu un randament de 3.000-4.000 euro/ha, corespondentul a 50-60 zile muncă/an, ceea ce mi-a stârnit interesul.

Cercetând potențialul acestei nișe de agricultură, sunt convins că putem dezvolta în regiune o afacere de acest tip. Ca parte integrantă a procesului de expansiune, specialiștii italieni vor fi prezenți în vederea realizării unei pepiniere și ne vor asista pe parcursul transferului tehnologic”, a spus Dorin Bob.

Pornind în prima fază cu 350 ha cultivate, Bob are ca obiectiv mărirea suprafeței. Investitorul se bazează pe colaborarea cu agricultorii sătmăreni. ”Unitatea de la Necopoi va avea calitatea de experiment pilot – cercetând posibilitățile de realizare a unei activități de acest. Obiectivul nostru în cinci ani este atingerea unei suprafețe de 5.000 ha, cultivate în asociere cu investitorii locali”.

El vrea să integreze în investiție o școală de vară tematică (supraviețuire, comunicare, socializare, înțelegerea naturii, respectarea tradițiilor), dedicată copiilor și tinerilor din întreaga țară. “Sperăm că participanții vor descoperi lumile ecvestre, a grădinăritului, pescuitului”. Bob controlează Studium Green, fiind primul dezvoltator din țară care a construit ansambluri rezidențiale “verzi”.

Proiectul Wings este o investiție de 18 milioane de euro, din fonduri proprii şi credit bancar, cu două corpuri de clădire cu 228 apartamente. El a preluat și grupul Arovit, din industria alimentară. Ferrero este deținut de familia cu același nume, are 38 de societăți , 18 fabrici și 21.500 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Untold își caută 2.000 de voluntari

Articolul următor

ITIM va furniza componente pentru acceleratorul de particule din Geneva

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share