O absolventă a USAMV Cluj a ajuns inginer al Cramei Valea Ascunsă

Un grup de masteranzi de la programele vinuri și horticultură a fost primit la Crama Ascunsă din comuna bistrițeană Teaca.

Sonia Oltean se ocupă de vinurile de la crama din Teaca | Foto: USAMV

Un grup de masteranzi de la secțiile producerea vinurilor și horticultură a fost primit la Crama Valea Ascunsă, din comuna bistrițeană Teaca.

Studenții proveneau de la programele de master tehnologia producerii şi valorificării vinurilor speciale şi a produselor derivate și științe horticole. Ei au au vizitat crama Valea Ascunsă coordonați de către prof. dr. Nastasia Pop.

Aici au fost întâmpinați de către Sonia Oltean, absolventă a Universității de Științe Agricole (USAMV) Cluj, în prezent inginer al cramei. Aceasta și-a prezentat experiența de după două campanii de vinificare.

Totodată, Oltean a relatat despre povestea cramei și tradiția viticolă a zonei. Plantația de viță-de-vie din Bistrița-Năsăud ocupă 20 ha. Sortimentul de vinuri cuprinde Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Albă, Neagră și Regală, Muscat Ottonel.

Brandul sub care se comercializează este Valea Ascunsă. “Suntem o cramă de familie, dotată la cele mai înalte standarde de tehnologie, cu o capacitate de producţie de 100.000 l/an”, se prezintă proprietarii.

Exit mobile version