Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii clujeni ies la festival cu primele vinuri proprii

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în premieră, cu vinuri din producția proprie la Central Park Wine Festival (CPWF), ce are loc, în 26-29 august, în Parcul Central Simion Bărnuțiu.

În 2020, USAMV a achiziționat podgoria de 65 ha de la Apoldu de Sus, la 28 km de Sibiu, în drumul spre Sebeș, redenumind-o Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior (VAM). Soiurile nobile albe cultivate sunt Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Riesling Italian, Pinot Gris și Muscat Ottonel, din care se produc anual 400.000 de litri de vin.

Din producția de struguri 2020 s-au născut 10 vinuri noi VAM – patru monosepaje / soiuri pure (Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Riesling Italian și Pinot Gris) și șase cupaje, împărțite în două colecții: Academicum și Aurum Terras. Din colecția Academicum fac parte Laureatus, Eruditus, Docentus, iar din Aurum Terras – Catanas, Amlas, Secas.

Sunt cupaje cu nume simbolice, din sfera academică și din cea a ținutului, care să reflecte și caracterele vinurilor. USAMV va participa la CPWF cu patru etichete, două monosepaje (soiuri pure) – Sauvignon Blanc și Traminer Roz, respectiv cu două cupaje, Eruditus (din colecția Academicum), și Amlas (din colectia Aurum Terras).

La stand se vor organiza degustări și un dialog cu muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică, în 27 august. Specialiștii universității au creat vinuri noi, specifice ținutului (Denumire de Origine Controlată Sebeș – Apold). ”Soiurile pure pe care dorim să le facem cunoscute pasionaților sunt Sauvignon Blanc și Traminer Roz”, au specificat specialiștii USAMV.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Palatul Füchsl, primul palat în stil Secession din Oradea, intră în reabilitare

Articolul următor

Wood & Company, market maker pentru BRK Group

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share