Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wood & Company, market maker pentru BRK Group

Compania de intermediere financiară BRK Group, principalul promotor al serviciului de market maker al emitentului (MME) din România, va deveni, la rândul său, asistată în acest sens, însă de Wood & Company.

BRK Cluj, companie de brokeraj listată la Bursa de Valori București (BVB), beneficiază, din 25 august, de serviciile de MME furnizate de Wood & Company. Compania clujeană, singura de brokeraj listată la BVB, este, în același timp, unul dintre cei mai activi brokeri în serviciile de MME, fiind furnizor de lichiditate pentru 12 instrumente financiare.

„Prin acest parteneriat, programul MME ajunge să includă 16 instrumente financiare, 15 acțiuni și o emisiune de obligațiuni. Ne așteptăm ca numărul acestora să continue să crească, cu impact pozitiv asupra lichidității”, Adrian Tănase, director general BVB.

„În urma unor analize interne, am constatat că acțiunea BRK are o lichiditate zilnică foarte bună: prin raportarea la capitalizare – cel mai ridicat raport rulaj / capitalizare. Volatilitatea acțiunilor este peste media pieței, foarte probabil din cauza adâncimii, uneori deficitare, a pieței. În urma acestui parteneriat, ne propunem să îmbunătățim neajunsurile constatate, fiind demonstrat empiric că existența unui MME reduce volatilitatea, implicit riscul, și oferă o contraparte solidă investitorilor. Pe termen mediu, dorim ca mixul dintre capitalizare și lichiditate să propulseze acțiunile BRK în componența indicelui BET”, Monica Ivan, director general BRK.

BRK este al treilea emitent listat la BVB pentru care Wood & Company furnizează servicii de MME, după Electrica și OMV Petrom.

“Suntem siguri că acest pas va contribui la atractivitatea acțiunilor BRK, prin reducerea volatilității și cu impact pozitiv asupra lichidității pentru toți participanții la piață”, Josef Kohout, director tranzacționare Wood & Company Praga.

BRK a fost înființată în 1994, ca Broker Cluj, iar acțiunile se tranzacționează pe piața principală a bursei din 2005. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar. Wood & Company, una dintre cele mai importante firme de investiții din zona Europe emergente, are sediul în Praga, birouri în regiune și în centre financiare ca Londra și Milano.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitarii clujeni ies la festival cu primele vinuri proprii

Articolul următor

Patru zile de European Music Open la Oradea, în 27, 28, 29 și 31 august

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share