Un grup de masteranzi de la secțiile producerea vinurilor și horticultură a fost primit la Crama Valea Ascunsă, din comuna bistrițeană Teaca.
Studenții proveneau de la programele de master tehnologia producerii şi valorificării vinurilor speciale şi a produselor derivate și științe horticole. Ei au au vizitat crama Valea Ascunsă coordonați de către prof. dr. Nastasia Pop.
Aici au fost întâmpinați de către Sonia Oltean, absolventă a Universității de Științe Agricole (USAMV) Cluj, în prezent inginer al cramei. Aceasta și-a prezentat experiența de după două campanii de vinificare.
Totodată, Oltean a relatat despre povestea cramei și tradiția viticolă a zonei. Plantația de viță-de-vie din Bistrița-Năsăud ocupă 20 ha. Sortimentul de vinuri cuprinde Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Albă, Neagră și Regală, Muscat Ottonel.
Brandul sub care se comercializează este Valea Ascunsă. “Suntem o cramă de familie, dotată la cele mai înalte standarde de tehnologie, cu o capacitate de producţie de 100.000 l/an”, se prezintă proprietarii.