Curia Szentmarjay din Sălaj, inclusă în PNRR

Ruta curiilor din România, supusă finanțării prin PNRR, va include Curia Szenmarjay, din comuna Pericei.

Ruta curiilor din România, supusă finanțării, va include Curia Szenmarjay, din comuna Pericei.

Curia Szenmarjay va fi finanțată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), arată consilierul județean Nicolae Olar. Valoarea investițiilor în turismul românesc prin PNRR se ridică la 100 de milioane de euro.

“Turismul a primit șansa de a deveni o ramură economică importantă și în România. Trei obiective din județul Sălaj figurează pe lista beneficiarilor care îndeplinesc criteriile necesare accesării de fonduri prin intermediul PNRR.

Este vorba despre obiective care urmează să fie incluse în cadrul rutelor turistice sau culturale în vederea promovării. Județul nostru are o istorie bogată, tradiții, locuri unice și numeroase obiective turistice nepromovate însă suficient.

Nu pot decât să salut includerea a trei obiective din județ pe această listă a rutelor turistice în care vor fi investiți bani primiți prin PNRR. Sălajul are nevoie de turism. Promovarea și acestor obiective turistice nu poate decât să ducă la creșterea numărului de turiști care vor vizita județul”, spune Olar.

Sălajul va mai fi reprezentat prin ansamblul Castelului Beldy din Jibou (Ruta castelelor) și de ruta gastronomică a Țării Silvaniei (Traseul gastronomiei tradiționale românești).

Exit mobile version