Camera de Comerț Bistrița îi vrea pe medici antreprenori

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bistrița-Năsăud a lansat un concurs de planuri de afaceri destinat antreprenorilor din sectorul medical.

CCI, Asociația Inceptus și Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj derulează competiția din cadrul proiectului Start-up Sănătos (SUS). Vor fi selectate 19 planuri de afaceri. Acestea se vor implementa în Regiunile Nord-Vest, Centru și Nord-Est.

Planurile vor fi finanțate cu 40.000 -100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă înființate. CCI organizează o sesiune de discuții referitoare la accesarea finanțării nerambursabile, grila de evaluare, modelul de plan de afacere.

Locurile de muncă trebuie menținute

SUS este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman. Baza este un contract de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ca Autoritate de Management. 350 de studenți (licență, master, doctorat) vor beneficia de formare specializată în antreprenoriat și vor avea posibilitatea de a-și dezvolta ideile sub forma unui plan de afaceri.

Studenții participanți vor putea primi sprijin financiar nerambursabil pentru punerea în practică și operaționalizarea planului de afaceri. Valoarea proiectului este de 9,6 milioane de lei, din care 8,2 milioane de la UE. Perioada de implementare se întinde până în decembrie 2023. Minimum 315 persoane din grupul țintă vor primi certificate de absolvire recunoscute pe plan național. Cel puțin 65 de locuri de muncă trebuie înființate, dar menținute.

Exit mobile version