Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerț Bistrița îi vrea pe medici antreprenori

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Bistrița-Năsăud a lansat un concurs de planuri de afaceri destinat antreprenorilor din sectorul medical.

CCI, Asociația Inceptus și Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj derulează competiția din cadrul proiectului Start-up Sănătos (SUS). Vor fi selectate 19 planuri de afaceri. Acestea se vor implementa în Regiunile Nord-Vest, Centru și Nord-Est.

Planurile vor fi finanțate cu 40.000 -100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă înființate. CCI organizează o sesiune de discuții referitoare la accesarea finanțării nerambursabile, grila de evaluare, modelul de plan de afacere.

Locurile de muncă trebuie menținute

SUS este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman. Baza este un contract de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ca Autoritate de Management. 350 de studenți (licență, master, doctorat) vor beneficia de formare specializată în antreprenoriat și vor avea posibilitatea de a-și dezvolta ideile sub forma unui plan de afaceri.

Studenții participanți vor putea primi sprijin financiar nerambursabil pentru punerea în practică și operaționalizarea planului de afaceri. Valoarea proiectului este de 9,6 milioane de lei, din care 8,2 milioane de la UE. Perioada de implementare se întinde până în decembrie 2023. Minimum 315 persoane din grupul țintă vor primi certificate de absolvire recunoscute pe plan național. Cel puțin 65 de locuri de muncă trebuie înființate, dar menținute.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cum arată noul sediu Cognizant din Hexagon Managerii Cognizant Softvision din Cluj au prezentat noul centru al companiei de tehnologie din clădirea de birouri Hexagon Offices. Bogdan Pupeza, Head of Communities, și Alin Turcu, Mobile & AI Community Manager, sunt cei care au arătat felul în care arată birourile. Scopul este de a atrage personal nou în vederea angajărilor preconizate în acest an. Cognizant și-a anunțat implicarea în evenimentul CodeRun 2022, inițiat de Board of European Students of Technology Cluj. Tinerii au fost învățați cum să creeze aplicații web și au susținut teste cu două niveluri de dificultate. În 2021, compania anunța debutul unei campanii de recrutare care să ducă la angajarea a 1.000 de oameni. Aceștia au posibilitatea de a lucra de acasă sau de oriunde din România. Compania și-a propus astfel organizației să răspundă cerințelor de business, în ciuda provocărilor legate de pandemia globală. Cognizant activează în studiouri din Cluj-Napoca, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Baia Mare. Grupul american a ajuns, prin Softvision România, printre cei mai mari angajatori de tehnologie din țară, cu peste 2.000 de salariați. Cognizant Softvision dispune de o echipă de 3.000 de oameni într-o rețea de studiouri din nouă țări. Societatea clujeană Softvision înregistra afaceri anuale de 360 de milioane de lei și un profit de 27 de milioane. Principalii săi concurenți în județul Cluj erau Endava și NTT DATA. Hexagon Offices este o clădire mixtă de birouri clasa „A”, amplasată pe Calea Turzii. Clădirea are o suprafață de 27.000 mp proiectată pentru a deservi spații de birouri și zona de retail. Dezvoltatorul acesteia este grupul ungar de construcții Kesz, fiind prima investiție a sa în România. Portofoliul de proiecte cuprinde Aquapark Nymphaea (Oradea), Kaercher din (Curtea de Argeș), Centrul Logistic Penny ((Bacău), și One Herăstrău Park, Trade Center Oradea, Prima Decebal Residence Oradea, Aurora Retail Park Oradea, ONE Charles de Gaulle (București).

Cum arată noul sediu Cognizant din Hexagon Offices

Articolul următor
Reducerea secțiilor și mutarea fabricii de abrazive Carbochim Cluj sunt necesare pentru a salva unitatea, susține directorul Viorel Popoviciu.

Carbochim: “A trebuit să închidem secții pentru a salva fabrica”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share