Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mediciniștii clujeni vor primi 100.000 de euro pentru planuri bune de afaceri

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj va derula un proiect european de antreprenoriat.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj va derula un proiect european de antreprenoriat. 19 planuri de afaceri vor beneficia de finanțare.

Proiectul “Start-Up Sănătos” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, în baza unui contract de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management. Proiectul pentru mediciniști se va implementa în parteneriat cu Asociația Inceptus România și Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Obiectivul general este dezvoltarea antreprenoriatului în trei din regiunile mai puțin dezvoltate ale României prin creșterea nivelului de educație antreprenorială al studenților, masteranzilor și doctoranzilor, sprijinirea înființării de noi afaceri cu potențial competitiv și de specializare inteligentă, rezultând în facilitarea ocupării pe piața muncii.

Trebuie să fie create 65 de job-uri

În cadrul proiectului, 350 de studenți (licență, master, doctorat) vor beneficia de formare specializată în domeniul antreprenoriatului și vor avea posibilitatea de a-și dezvolta ideile sub forma unui plan de afaceri. Studenții de la UMF participanți la program vor putea primi sprijin financiar nerambursabil de până la 100.000 de euro pentru punerea în practică și operaționalizarea planului de afaceri.

Valoarea proiectului este de 9,6 milioane de lei, din care 8,2 milioane de la UE. Perioada de implementare se întinde până în decembrie 2023. Inițiatorii proiectului se așteaptă ca 350 de tineri să participe la programul de formare antreprenorială.

Minimum 315 persoane din grupul țintă vor primi certificate de absolvire recunoscute pe plan național. 19 planuri de afaceri vor fi finanțate, fiind înființate în regiunile de implementare tot atâtea întreprinderi. Cel puțin 65 de locuri de muncă trebuie înființate, dar menținute.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Experiența digitală a clienților băncilor va fi regândită într-un parteneriat strategic între KPMG și Flowx.ai

Articolul următor

Circuitele de turism în Sălaj revin după pandemie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share