Festivalul rețetelor tradiționale, jurizat de chefi celebri

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va face inventarul caracteristicilor de tradiționalitate a produselor agro-alimentare.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va face inventarul caracteristicilor de tradiționalitate a produselor agro-alimentare.

Facultatea de Agricultură Cluj va expune 20 de rețete tradiționale, prezentate spre jurizare și degustare de către studenții USAMV. Între produse se află pături cu brânză, plăcintă dobrogeană, pogăcele cu jumări, balmoș.

Evenimentul din 16 mai, de la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate al USAMV, va fi susținut de studenții din anul IV, de la ingineria mediului, în cadrul cursului de control și certificare a produselor, coordonat de către conferențiarul Avram Fițiu.

Ei vor prezenta 20 de produse tradiționale din mai multe județe, inclusiv caietele de sarcini ale rețetelor. Acestea vor fi jurizate de profesori ai USAMV și de specialiști în gastronomie și tradiții populare. Între ultimii se numără Mircea Groza, Paul Siserman, Viorica Ciobanu.

”Evenimentul nostru a devenit tradițional. Împreună cu studenții, readucem în atenție și spre degustare rețetele locale ale bucătăriei românești, rețete care sunt culese chiar de către studenți. Ei concep apoi caietul de sarcini pentru fiecare rețetă și prezintă produsul spre jurizare și degustare”, a detaliat Avram Fițiu.

Rețete tradiționale prezentate spre jurizare

Exit mobile version