Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festivalul rețetelor tradiționale, jurizat de chefi celebri

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va face inventarul caracteristicilor de tradiționalitate a produselor agro-alimentare.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va face inventarul caracteristicilor de tradiționalitate a produselor agro-alimentare.

Facultatea de Agricultură Cluj va expune 20 de rețete tradiționale, prezentate spre jurizare și degustare de către studenții USAMV. Între produse se află pături cu brânză, plăcintă dobrogeană, pogăcele cu jumări, balmoș.

Evenimentul din 16 mai, de la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate al USAMV, va fi susținut de studenții din anul IV, de la ingineria mediului, în cadrul cursului de control și certificare a produselor, coordonat de către conferențiarul Avram Fițiu.

Ei vor prezenta 20 de produse tradiționale din mai multe județe, inclusiv caietele de sarcini ale rețetelor. Acestea vor fi jurizate de profesori ai USAMV și de specialiști în gastronomie și tradiții populare. Între ultimii se numără Mircea Groza, Paul Siserman, Viorica Ciobanu.

”Evenimentul nostru a devenit tradițional. Împreună cu studenții, readucem în atenție și spre degustare rețetele locale ale bucătăriei românești, rețete care sunt culese chiar de către studenți. Ei concep apoi caietul de sarcini pentru fiecare rețetă și prezintă produsul spre jurizare și degustare”, a detaliat Avram Fițiu.

Rețete tradiționale prezentate spre jurizare

  • mămăliguță cu zămuță de Bănișor
  • plăcintă dobrogeană de Greci
  • bulgăre de zăpadă de Carastelec
  • pături cu brânză de Salva
  • palaneț pe vatră de Chinteni
  • cozonac cu nucă de Moisei
  • pogăcele cu jumări de Gilău
  • gomboți cu prune bistrițene de Tiha-Bârgăului
  • zamă de șălate de Josenii-Bârgăului
  • caș de vacă de Mărișel
  • prăjitură cu mere de Maieru
  • mămăligă cu brânzâ de burduf de Apahida
  • plăcintă cu brânză dulce de Broșteni
  • mălai dulce de Fizeșul Gherlii
  • scorușe de Vișinelu
  • balmoș de Apahida
  • brânză de Jina
  • cocoradă de Jimbor
  • brânză frământată de oaie de Rodna
  • cașcaval afumat de Fundata
  • telemea de vacă de Sânmihaiu Almașului
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Lucrările de reabilitare a Castelului Banffy, din localitatea clujeană Răscruci, au atins un stadiu de 40%.

Reabilitarea Castelul Banffy din Răscruci prinde contur. S-au montat instalațiile

Articolul următor
În județul Cluj s-au consemnat mai puține autorizații de construire în martie decât aceeași lună a anului trecut.

Piața rezidențială a dat înapoi la Cluj

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share