Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața rezidențială a dat înapoi la Cluj

În județul Cluj s-au consemnat mai puține autorizații de construire în martie decât aceeași lună a anului trecut.

În județul Cluj s-au consemnat mai puține autorizații de construire în martie decât în aceeași lună a anului trecut.

Direcția Județeană de Statistică (DJS) Cluj a inventariat autorizațiile de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale la nivel lunar și trimestrial.

În martie 2022, în județ s-au eliberat 151 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 37 mai puține comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 70 autorizații în minus față de luna anterioară.

Primele două luni au fost mai bune

Totuși, în primele trei luni ale acestui an, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate în Cluj a fost de 580, cu 133 mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară ”Autorizații de construire eliberate pentru clădiri”. Cercetarea statistică se adresează instituțiilor administrației publice locale (consiliul județean și cele locale). Clădirea rezidențială este acel imobil folosit peste 50% pentru locuit.

În alte clădiri se cuprind hoteluri și alte clădiri simple; clădiri pentru comerț; clădiri pentru transport și telecomunicații; clădiri industriale și agricole; clădiri pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, sport și agrement.

Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) va face inventarul caracteristicilor de tradiționalitate a produselor agro-alimentare.

Festivalul rețetelor tradiționale, jurizat de chefi celebri

Articolul următor

Au fost decernate premiile Dr. Mózes Carol asistenţilor din Bihor, Sălaj și Satu Mare

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
3
Share