Echipa din Valea lui Mihai a câștigat trofeul „D’ale porcului” ediția a X-a

După ce sâmbătă, 2 decembrie, în cadrul Ediţiei a X-a a Festivalului-concurs „D’ale porcului” s-au întrecut echipele de amatori, duminică are loc întrecerea echipelor de profesioniști. Totul se întâmplă în parcarea de la Era Park Oradea.

Ttrofeul „D’ale porcului” a fost adjudecat la Ediția a X-a de echipa din Valea lui Mihai, la foarte mică distanță de echipa comunei Tulca, care s-a clast pe locul II.

Locul III a fost ocupat de echipa din Biharia.

Cea mai bună pălincă a fost declarată cea din Diosig și Tulca, la egalitate. Premiul de popularitate a fost câștigat de Tulca, iar premiul pentru Zestrea culinară a fost acordat echipei din Nădlac.

Premiile speciale ale juriului au fost acordate echipelor: La Maistoru Căsap; Esztar (Ungaria); Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România.

Premii de participare au primit echipele din Nojorid, Căbești și Pomezeu.

 

Ediția a X-a, 10 jurați „de nota 10

„Juriul ediţiei a X-a a festivalului-concurs «D’ale porcului» este format exclusiv din profesionişti în gastronomie, oameni pentru care arta culinară nu are secrete, dar și importanți promotori ai bucătăriei tradiționale românești. Cei mai mulți revin iarnă de iarnă la Oradea deoarece – vorba imnului festivalului, compus de Văru’ Săndel – «Ca la D’ale porcului nu-i nicării!»”, spune Nicolae Pop, directorul festivalului.

Din juriu fac parte:

  1. Ştefan BERCEA – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România;
  2. Ciprian NICOLESCU – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică (IKA) 2020;
  3. Cerasela LUNGU – căpitanul echipei „Casa boierului din deal” medaliată cu bronz la Cupa Mondială Gastronomică 2022, participantă la IKA 2024;
  4. Nina RUS – owner „Bunătăţile lu’ Nina”, participantă la IKA 2024;
  5. Mircea GROZA – arheolog culinar, autor „Zămuri – supe, zupe şi năcreli”;
  6. Cosmin DRAGOMIR – fondator „GASTROART”, autor „Curatorul de zacuscă”;
  7. Liviu BOSNEA – manager „Frăția ceaunelor”;
  8. Romana RISTA – diplomat culinar, „Fata care gătește cu flori”;
  9. George FURDUI – owner „OBLIX by Chef George Furdui”;
  10. Alexandru ŞANDRĂU – executive chef Complex President Băile Felix.

Profesioniști

Duminică se întrec echipele de profesioniști:

Pe scena festivalului este anunțat, de la 15:30, un recital Liviu Buțiu și orchestra și Aurel Tămaș.

Exit mobile version