Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Echipa din Valea lui Mihai a câștigat trofeul „D’ale porcului” ediția a X-a

După ce sâmbătă, 2 decembrie, în cadrul Ediţiei a X-a a Festivalului-concurs „D’ale porcului” s-au întrecut echipele de amatori, duminică are loc întrecerea echipelor de profesioniști. Totul se întâmplă în parcarea de la Era Park Oradea.

Ttrofeul „D’ale porcului” a fost adjudecat la Ediția a X-a de echipa din Valea lui Mihai, la foarte mică distanță de echipa comunei Tulca, care s-a clast pe locul II.

Locul III a fost ocupat de echipa din Biharia.

Cea mai bună pălincă a fost declarată cea din Diosig și Tulca, la egalitate. Premiul de popularitate a fost câștigat de Tulca, iar premiul pentru Zestrea culinară a fost acordat echipei din Nădlac.

Premiile speciale ale juriului au fost acordate echipelor: La Maistoru Căsap; Esztar (Ungaria); Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România.

Premii de participare au primit echipele din Nojorid, Căbești și Pomezeu.

 

Ediția a X-a, 10 jurați „de nota 10

„Juriul ediţiei a X-a a festivalului-concurs «D’ale porcului» este format exclusiv din profesionişti în gastronomie, oameni pentru care arta culinară nu are secrete, dar și importanți promotori ai bucătăriei tradiționale românești. Cei mai mulți revin iarnă de iarnă la Oradea deoarece – vorba imnului festivalului, compus de Văru’ Săndel – «Ca la D’ale porcului nu-i nicării!»”, spune Nicolae Pop, directorul festivalului.

Din juriu fac parte:

  1. Ştefan BERCEA – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România;
  2. Ciprian NICOLESCU – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică (IKA) 2020;
  3. Cerasela LUNGU – căpitanul echipei „Casa boierului din deal” medaliată cu bronz la Cupa Mondială Gastronomică 2022, participantă la IKA 2024;
  4. Nina RUS – owner „Bunătăţile lu’ Nina”, participantă la IKA 2024;
  5. Mircea GROZA – arheolog culinar, autor „Zămuri – supe, zupe şi năcreli”;
  6. Cosmin DRAGOMIR – fondator „GASTROART”, autor „Curatorul de zacuscă”;
  7. Liviu BOSNEA – manager „Frăția ceaunelor”;
  8. Romana RISTA – diplomat culinar, „Fata care gătește cu flori”;
  9. George FURDUI – owner „OBLIX by Chef George Furdui”;
  10. Alexandru ŞANDRĂU – executive chef Complex President Băile Felix.

Profesioniști

Duminică se întrec echipele de profesioniști:

  • Complex President Băile Felix
  • Sapient Group & Euro Buffalo
  • Colegiul Tehnologic „Mihai Viteazul”
  • Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea
  • Good Chefs Mix
  • Grătarul cu ștaif (Timișoara)

Pe scena festivalului este anunțat, de la 15:30, un recital Liviu Buțiu și orchestra și Aurel Tămaș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
DRDP a monitorizat în teren lucrările din proiectul Drumului Expres 4 (DEx 4), șosea de drum de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre Autostrada Transilvania (A3) și Drumul Național 1 (DN1), în dreptul localității Tureni.

Dimex lucrează cu 190 de utilaje pe drumul expres către Autostrada Transilvania

Articolul următor
"Designerii noștri adoră provocările și își testează constant creativitatea, pentru a depăși limitele imaginației și a le oferi fanilor șansa de a construi, din piese Lego, autovehiculul preferat".

Lamborghini în mărime naturală din piese Lego, expus la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share