Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lamborghini în mărime naturală din piese Lego, expus la Cluj

"Designerii noștri adoră provocările și își testează constant creativitatea, pentru a depăși limitele imaginației și a le oferi fanilor șansa de a construi, din piese Lego, autovehiculul preferat".
Exteriorul mașinii este vopsit manual de către specialiștii de la Automobili Lamborghini | Foto: TB, Lego România

Replica 1:1 a modelului Sian FKP 37 a fost construită din 400.000 de cărămizi de plastic, în 8.600 de ore.

„Designerii noștri adoră provocările și își testează constant creativitatea, pentru a depăși limitele imaginației și a le oferi fanilor șansa de a construi, din piese Lego, autovehiculul preferat. Grupul Lego a reușit să proiecteze, cu ajutorul echipelor extinse de ingineri și designeri, modele de mașini sport în mărime naturală, inclusiv acest Lamborghini Sian FKP 37, care acum poate fi admirat și în România.

Replica acestui model excepțional a bifat numeroase premiere și reușite. De la primele cărămizi hexagonale concepute special pentru a reda exteriorul în detaliu, până la iluminarea liniilor de design, pentru a pune în evidență curbele vizionare și forma organică a mașinii”, spune Valeri Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria al grupului Lego.

“Macheta este transportată pe o platformă specială, cu o prelată, pusă pe un palet de 500 kg, unde sunt incluse și elemente de care e nevoie pentru finisaje, o echipă de șase oameni asigurând transportul și montarea.

La prezentări de acest gen vin cel puțin doi specialiști din echipa care a construit-o pentru a asambla elemente care se deteriorează la transport. Majoritatea sunt piese Lego, cu excepția jantelor, și a motorului care simulează sunetul mașinii și a farurilor. Pe un ecran pot fi testate luminile și sunetele pe care le scoate mașina”, ne-a explicat Eliza Pisică, reprezentant al organizatorilor.

Designerii noștri adoră provocările și își testează constant creativitatea, pentru a depăși limitele imaginației și a le oferi fanilor șansa de a construi, din piese Lego, autovehiculul preferat.

Vopsită în atelierele Automobili Lamborghini

Replica modelului Lamborghini Sian a fost expusă în complexul comercial Vivo, fiind vizionată de câteva mii de oameni. Expoziția poate fi vizitată până în 7 decembrie. 15 designeri, ingineri și constructori au lucrat cu 154 de tipuri de piese Lego la această reproducere în detaliu a automobilului.

Construcția de 2,2 tone are exteriorul colorat manual, printr-o tehnică revoluționară folosită pentru prima dată pe o replică în mărime naturală, chiar de către vopsitoria oficială a celor de la Automobili Lamborghini, dar și faruri funcționale, redate în mod autentic.

Habitaclul oferă cunoscătorilor senzația că se află la volanul automobilului, nu într-o construcție Lego. Detaliile de pe bord, dar și volanul construit până la ultimul detaliu transpun „șoferul” într-un adevărat Lamborghini Sian.

Cuvântul „Sian” înseamnă „fulger” în dialectul bolognez. Pe lângă farurile din față (inspirate de litera Epsilon din alfabetul grecesc) și cele hexagonale din spate, contururile mașinii sunt iluminate cu ajutorul unor leduri decorative, stilizate în forma unor fulgere. Au fost create elemente transparente și roșii pentru a fi complementare acestor detalii. Caroseria e realizată dintr-o matrice de 1.400 de piese hexagonale.

Produsă și la scara 1:8

Forma a fost aleasă pentru că reflectă designul cu șase laturi atât de important în limbajul de proiectare a Automobili Lamborghini. Aceasta le-a permis inginerilor să experimenteze cu liniile construcției, pentru a se asigura că redă cât mai fidel emblematicul automobil italian. Replica a fost produsă de Lego și la scara 1:8, sub forma unui set ce poate fi construit acasă.

Compania Lego a fost fondată în Billund (Danemarca) în 1932, de Ole Kirk Kristiansen, numele fiind derivat din cele două cuvinte daneze LEg GOdt, care înseamnă „joacă bine”. Aceasta produce jucării alcătuite în principal din cărămizi de plastic interconectate. Grupul a mai construit multe parcuri de distracții în jurul lumii, cunoscute ca Legoland, și operează o rețea de magazine cu amănuntul.

În 2015, Lego a devenit cea mai mare companie de jucării, surclasând Mattel. Produsele sunt vândute în 130 de țări. Vânzările sale în 2021 se cifrau la 5,7 miliarde de euro, cu un profit net de 1,7 miliarde. Compania este deținută de Kirkbi A/S (75%) și Fundația Lego (25%). Grupul Lego avea active de 6,4 miliarde de euro și 24.484 de angajați.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Echipa din Valea lui Mihai a câștigat trofeul „D’ale porcului” ediția a X-a

Articolul următor
Producţia industrială realizată, în septembrie 2023, a scăzut cu 9,1% faţă de septembrie 2022 (faţă de o scădere cu 5,1% pe total ţară)

Statistica Sălajului: industria și agricultura în picaj, dar salarii în creștere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share