Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Criza bate la ușă” – Ilie Bolojan trage un semnal de alarmă la finalul mandatului

Liderul PNL avertizează asupra riscurilor generate de criza bugetară, întârzierea fondurilor europene și lipsa unui executiv stabil. România are nevoie de decizii clare pentru a evita deteriorarea ratingului de țară.

Președintele interimar Ilie Bolojan își încheie mandatul, marcat de provocări politice și economice, într-un context tensionat, atât intern cât și internațional. Într-o declarație publică, acesta a făcut un bilanț al perioadei în care a ocupat funcția, subliniind principalele direcții urmărite, dar și amenințările cu care România se confruntă.



Mandat dificil, dar cu priorități clare

„Am preluat mandatul într-un moment de incertitudine, după anularea alegerilor prezidențiale de anul trecut. A fost o perioadă complicată, cu autoritate limitată, însă am încercat să păstrăm direcțiile strategice esențiale pentru România”, a spus Bolojan.

Acesta a punctat două axe majore: politica externă și apărarea, subliniind importanța apartenenței la UE și NATO, precum și a relației cu SUA. A reafirmat sprijinul pentru Ucraina și parteneriatul cu Republica Moldova, menționând că România trebuie să rămână un stat „sigur și predictibil”.

Alegeri organizate corect și apel la stabilitate

În privința organizării alegerilor prezidențiale, Bolojan a apreciat că procesul s-a desfășurat „în condiții bune, corecte, fără incidente sau acuzații”, ceea ce reflectă o administrare responsabilă.

Referitor la numirea unui nou premier, el a subliniat necesitatea unei majorități clare și a unei guvernări eficiente, capabilă să răspundă rapid provocărilor economice: „Avem datoria să susținem formarea unui nou guvern care să acționeze ferm pentru reducerea deficitului și menținerea ratingului de țară.”

Criza bugetară, o amenințare concretă

Ilie Bolojan a evitat să numească „cea mai mare amenințare” la adresa țării, dar a atras atenția că instabilitatea economică și criza bugetară sunt riscuri reale. A cerut guvernului să ofere informații corecte despre problemele fiscale și despre întârzierea în atragerea fondurilor europene.

 

Dezinformarea și războiul hibrid – provocări persistente

Bolojan a vorbit și despre pericolul tot mai prezent al dezinformării.

„Aceasta nu se va rezolva peste noapte. Este nevoie de reacție rapidă din partea instituțiilor și de colaborare eficientă cu platformele online”, a precizat președintele interimar.

În final, a lansat un apel la responsabilitate și la protejarea spațiului public de manipulări sau gesturi politice neinspirate.

„Consider că instituțiile publice nu sunt locul potrivit pentru conferințe post-electorale”, a subliniat Ilie Bolojan

 





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Identicom4

Roboții de lângă noi. Minunile tehnologiei de la Identicom4

Articolul următor

Sinteza Oradea renunță la parteneriatul cu Lockheed Martin pentru fabrica de baterii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Crama Jelna a luat bronzul la Top Hotel Awards

Pentru a treia oară consecutiv vinarii bistrițeni se clasează pe podiumul competiției destinate industriei ospitalității din România. „Suntem…
CNIPT
Citeste mai mult

Peregrinări prin Țara de Jos a Călatei

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău va promova această zonă a județului Sălaj printr-un tur…
Educație
Citeste mai mult

KINDER EXPO în Timișoara

KINDER EXPO, târg dedicat femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor , va avea loc în Timișoara, între 23 și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share