Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

LACTALIS, liderul lactatelor din lume și din România, investește în brandurile locale cu tradiție și inovează în beneficiul consumatorilor

În 2024, grupul francez LACTALIS, liderul industriei mondiale a lactatelor, a înregistrat o creștere de 2,8% a cifrei de afaceri, depășind pentru prima dată pragul de 30 de miliarde de euro. Impulsionat de creșterea volumelor și eficiența operațională, grupul a devenit a 9-a cea mai mare companie alimentară din lume.



Grupul, care deține 266 de unități industriale la nivel mondial, și-a continuat dezvoltarea internațională prin achiziții noi în Europa și Africa și și-a accelerat investițiile, ajungând la 1 miliard de euro în 2024, continuând să își reducă amprenta asupra mediului.

Lactalis este o afacere de familie franceză, fondată în Laval în 1933, cu o singură misiune: să creeze un viitor responsabil, angajându-se să ofere cele mai bune produse lactate, sprijinind dezvoltarea fiecăruia, în parteneriat cu comunitățile locale. Lactalis și-a demonstrat din nou capacitatea de a crea valoare pentru întregul sector, datorită expertizei și dedicării celor 85.500 de angajați, precum și unei colaborări mai strânse cu diverși parteneri (producători, furnizori, distribuitori) din întreaga lume. În 2024, creșterea organică a grupului a continuat într-un ritm susținut, cu peste 650 de inovații de produse la nivel global.

Peste 60 de milioane de euro investiți în România, în ultimii ani

LACTALIS  este liderul industriei lactatelor și în România, cu o cifră de afaceri de peste 330 de milioane de euro. Grupul reunește patru companii de renume active în industria lactatelor – ​​Albalact, Dorna Lactate, Covalact și Rarăul, o companie activă în industria sucurilor – Parmalat și o divizie puternică de logistică – Lactalis Logistic. Peste 1900 de angajați lucrează pentru Lactalis în România, în șase sedii administrative mari și în patru fabrici moderne situate în județele Alba, Covasna, Suceava și Ilfov, precum și în structuri de colectare a laptelui și vânzare a proiduselor care acoperă întreaga țară.

Lactalis Logistic este, de asemenea, cel mai mare și mai modern distribuitor de produse lactate din România. Divizia asigură serviciile de depozitare și livrare pentru toate companiile Lactalis, operează în patru mari depozite regionale și în numeroase puncte locale de distribuție.

Lactalis România este și cel mai mare colector de lapte din țară, cu peste 270.000 tone de lapte achiziționat anual de la 1000 de ferme românești mari și mici, situate în 16 județe din centrul și nordul țării. În ultimii ani, Lactalis a investit în România peste 60 de milioane de euro, fiind în prezent unul dintre cei mai importanți angajatori și investitori din industria locală.

Un portofoliu impresionant de branduri românești și internaționale consacrate

Lactalis România pune la dispoziția consumatorilor săi un portofoliu impresionant de branduri locale și internaționale recunoscute, care sunt de zeci de ani parte din obiceiurile de consum ale românilor: Zuzu, Fulga, Albalact, Covalact De Țară, LaDorna, Rarăul, President, Galbani, Leerdammer și Santal. Produsele Lactalis în România sunt dintre cele mai variate și sunt prezente în toate categoriile de lactate din piață, de la lapte, iaurturi – simple, cremoase, cu fructe -, la iaurturi proteice, lactate acidofile (sana, chefir, lapte bătut), unt, smântână dulce și fermentată, brânză proaspătă de vaci, brânzeturi românești și brânzeturi internaționale dintre cele mai cunoscute: brie, camembert, emmental, maasdam, cottage cheese.

Grupul Lactalis România este lider de piață pe segmentele: Lapte – cu brandul Zuzu, LaDorna și Covalact de Țară; Unt – cu brandurile President, Albalact și Covalact De Țară; Smântână – cu brandurile Albalact, LaDorna și Covalact de Țară și pe segmentul Brânză proaspătă de vaci – cu brandurile Covalact de Țară și Rarăul. În piața de sucuri naturale, Lactalis este lider pe segmentul suc natural 100% și nectar cu brandul Santal.

Investițiile locale sunt un pilon strategic de dezvoltare al Lactalis în România  – cu accent pe investiții în extinderea capacităților de productie și în managementul calității și cu obiectivul de a dezvolta brandurile românești, păstrând tradiția și amprenta locală care le-a consacrat și le-a adus în topul preferințelor consumatorilor români. O altă țintă importantă a afacerilor Lactalis o reprezintă exporturile produselor fabricate în România pe mai multe piețe internaționale. Lactatele românești fabricate local – iaurt proteic, cottage cheese, cașcaval, lapte – sunt deja prezente pe piețe din Europa (Italia, Franța, Grecia, Croația, Slovacia, Muntenegru, Bulgaria, Republica Moldova) și din Orientul Mijlociu.

Strategia de responsabilitate socială – al doilea mare pilon de dezvoltare al Lactalis

În contextul noilor provocări climatice și de mediu și al creșterii responsabilității sociale a companiilor din toate industriile, strategia de CSR a devenit al doilea mare pilon de dezvoltare al Grupului Lactalis în lume și în România. Pentru definirea angajamentele de CSR, Grupul Lactalis a aderat la Pactul Global al Națiunilor Unite și la obiectivele sale de dezvoltare durabilă.

Cele trei mari angajamente prioritare de CSR ale Grupului Lactalis sunt: Clima, Ambalajele și Bunăstarea Animalelor. În jurul acestor trei piloni esențiali, Grupul își construiește și susține acțiunile pe termen mediu și lung: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, introducerea în proporție de 100% a ambalajelor cu o circularitate completă, instruirea fermierilor pentru adoptarea unor practici mai bune legate de condițiile de creștere a animalelor, educarea consumatorilor și partenerilor companiei cu privire la rolul lor în dezvoltarea unei economii circulare.

Articol publicat în ediția tipărită cu nr. 138 a revistei Transilvania Business – Ediție de colecție TB 15 ani (28 mai – 26 iunie 2025)





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea, partener într-un proiect european de luptă contra valurilor de căldură

Articolul următor

Primul tramvai, din cele nouă, achiziționate prin PNRR, a ajuns la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Incursiune în istoria Inteligenței Artificiale

„Aducem 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ mai aproape, în Regiunea Vest” a fost sloganul impus de ADR Vest, aceștia reușind ca…
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share