Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prin preluarea de către Siemens, o parte din ebm-papst a devenit SIMEA Oradea

  • Achiziția consolidează poziția Siemens ca lider tehnologic în automatizări industriale și digitalizare și reprezintă o completare strategică a portofoliului Siemens Xcelerator.

  • Există oportunități majore de creștere în domeniul soluțiilor inteligente de acționare alimentate cu baterii.

  • Noul portofoliu a fost integrat sub denumirea Simotics E.

 



Siemens AG a finalizat achiziția diviziei de tehnologie de a acționărilor industriale a companiei ebm-papst. În viitor, aceasta va avea denumirea „Sisteme Mecatronice” în cadrul Siemens. Divizia are aproximativ 650 de angajați, iar portofoliul său include sisteme mecatronice inteligente și integrate, destinate aplicațiilor din gama de joasă tensiune, precum și sisteme inovatoare de acționări utilizate în soluții de transport autonome și în alte aplicații industriale. Această achiziție completează portofoliul Siemens Xcelerator, consolidând poziția companiei ca furnizor de top de soluții flexibile pentru automatizări industriale.

Integrarea noului portofoliu în oferta existentă de soluții de automatizări și valorificarea rețelei globale de vânzări Siemens vor deschide noi piețe și vor genera un potențial comercial important în domeniul soluțiilor inteligente pentru acționări industriale și robotică alimentate cu baterii.

„Noile elemente din portofoliu extind și îmbunătățesc semnificativ oferta noastră pentru clienții care doresc să automatizeze și să digitalizeze procesele de producție în fabrici inteligente. Sistemele noastre mecatronice de acționare integrate oferă flexibilitate, productivitate și eficiență sporite pe o piață globală în creștere pentru sisteme de transport autonome, inclusiv roboți mobile și sisteme tip shuttle”, explică Achim Peltz, CEO al diviziei Motion Control din cadrul Siemens Digital Industries.

Avantaje suplimentare

Compatibilitatea perfectă cu controlerele Simatic și soluția software SafeVelocity pentru robotică mobilă oferă avantaje suplimentare.

Portofoliul extins include două variante principale: Simotics E-1EE1 (rotoare interne), pentru sisteme de transport, depozitare și sortare alimentate cu baterii, respectiv Simotics E-1EV1 (rotoare externe), cu o eficiență energetică ridicată și design compact, ideale pentru aplicații de intralogistică. Portofoliul este disponibil în versiuni de 24 V și 48 V. De asemenea, sunt oferite soluții de transmisie, disponibile exclusiv în combinație cu motoarele Simotics E.

O inovație notabilă este sistemul de direcție Simotics E ArgoDrive, dezvoltat special pentru a răspunde cerințelor tot mai ridicate pentru intralogistică și automatizări industriale. Disponibil în variantele Light, Standard și Heavy, acesta permite controlul omnidirecțional sigur și precis al vehiculelor ghidate automat (AGV), chiar și în condiții de sarcini grele.

Aceste tehnologii susțin obiectivele de sustenabilitate ale Siemens, oferind soluții eficiente energetic și contribuind la crearea de fabrici digitale flexibile, scalabile și sigure. Simotics E va fi produs în Germania (St. Georgen și Lauf an der Pegnitz) și în România (Oradea).

Fabrici în România

Siemens are deja o bază industrială solidă în România, cu trei unități de producție axate pe inovație în Sibiu și Buziaș. Prin integrarea noii unități „Sisteme Mecatronice” din Oradea, Siemens își consolidează poziția pe piața autohtonă unde compania este prezentă încă din 1905.

Grupul ebm-papst și-a anunțat pentru prima dată intenția de a vinde divizia Industrial Drive Technology (IDT) către Siemens AG în martie 2024, iar cele două părți au semnat un acord în acest sens. Vânzarea către Siemens AG este acum finalizată, oferind astfel diviziei IDT acces la piața internațională prin intermediul rețelei globale de vânzări Siemens. Acest lucru creează noi oportunități pentru inovație și creștere continuă. Toți angajații diviziei au fost preluați de către Siemens. Părțile implicate au convenit să nu dezvăluie prețul tranzacției.





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Reconversie profesională în IT: Cum investește HN Services în formarea tinerilor programatori și viitorul tehnologiei COBOL

Articolul următor

Tech Catalyst și-a desemnat câștigătorii: soluții digitale pentru transportul de marfă, ciclism în siguranță și vot local securizat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share