Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Indienii de la Orbit Pharmaceuticals, împreună cu proprietarii Sanosan, vizează relansarea Europharm

Grupul indian Orbit, cu activități în domeniul farmaceutic, dar și în cercetare, inginerie și construcții, împreună cu antreprenorii brașovenii Nandor și Sandor Santa, negociază preluarea fostei fabrici Europharm de la Brașov, scrie bizbrasov.ro
Cele două părți au înființat o firmă anul trecut – Sanosan Orbit, în care indienii dețin 50% din acțiuni, iar cei doi antreprenori brașoveni, care dețin fabrica de medicamente Sanosan, restul de 50%.
Fabrica de medicamente Europharm din Braşov era al patrulea cel mai mare exportator din judeţul Braşov şi al doilea cel mai mare producător de pastile pe piaţa locală de medicamente.
Britanicii de la GlaxoSmithKline (GSK) au anunţat încă din vara lui 2013 că fabrica va ieşi din reţeaua companiei din cauza supracapacităţii de producţie a grupului. Un an mai târziu ei anunţau închiderea ei şi căutarea unui cumpărător.
„Activitatea de producţie a fabricii Europharm din Braşov a încetat în decembrie 2015. În această perioadă se desfăşoară procesul de încetare a activităţii fabricii, care se va finaliza în martie 2016. În ultima parte a anului 2015 fabrica din Braşov a avut un nivel ridicat al producţiei pentru a asigura continuitatea stocurilor necesare aprovizionării pieţelor pentru pacienţi. Aşa cum anunţam în 2013 însă, decizia de închidere a fost justificată de o supracapacitate de producţie pentru formele orale solide în reţeaua globală a GSK“, spunea anul trecut Petru Grădinariu, corporate affairs and communication manager al GlaxoSmithKline România.
Fabrica de medicamente Europharm din Brașov și-a majorat afacerile în 2015– ultimul de activitate – cu 44%, până la 612,6 milioane lei (137,8 milioane euro), înregistrând în același timp un profit brut de 35,9 milioane lei (8 milioane euro), după ce ultimii doi ani îi încheiase pe pierdere. Grupul britanic GSK, proprietarul fabricii, a anunțat încă din 2013 că renunță la această unitate, în care a investit peste 100 milioane euro. În 2014, fabrica a raportat o cifră de afaceri de 426 milioane lei și pierderi de 9,1 milioane lei.
Fabrica Europharm Brașov a fost fondată în anul 1994 de către omul de afaceri Mihai Miron, iar GSK a cumpărat fabrica în două etape: 65% în 1998 și restul de 35% în 2003.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Terapeutica din Arad cumpără un complex balnear de 3 stele în Moneasa cu 1,5 milioane euro

Articolul următor

Noi stații de încărcare pentru mașini electrice în Cluj Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share