Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Companii de top din Bihor, Satu Mare și Maramureș, celebrate la Gala The Voices of Business

Opt companii lider în sectoarele lor de activitate și parteneri ai revistei Transilvania Business din județele Bihor, Maramureș și Satu Mare au fost distinși cu trofeul The Voices of Business în prima gală The Voices of Business – Regional Awards pe care am organizat-o în acest an la Băile Felix, la Lotus Therm Hotel 5*. Într-un format upgradat, l-am avut ca invitat special pe Adrian Vascu, care a abordat o temă provocatoare: „Încrederea în leadership. De la frică la respect”.

Ne-au fost alături la prima gală, ca parteneri, DP World, SIMAVI, GEODATA ServicesDAW Bența Romania, TransaviaCMC Risk Advisor, Alfa Software, Construcții Erbașu, HB Wine, Crama Dextra și Lista Firme.

Prin galele organizate regional în acest an, sub binecunoscutele branduri Transilvania Business & Conferințele Transilvania Business, celebrăm în 5 evenimente parteneriatul în business, evidențiind, promovând și conectând cele mai dinamice și performante companii din fiecare micro-regiune. Oferim, în același timp, o platformă B2B pentru companii naționale de a cunoaște și întâlni direct liderii de business din Transilvania & Banat.



Cei 100 de participanți au aflat din paginile revistei tipărite, ediția nr. 132, cine sunt companiile Elite în business. Transilvania și Banat – Top 300 din județele Bihor, Maramureș și Satu Mare. Elite în business. Transilvania și Banat este un proiect editorial dezvoltat în parteneriat cu portalul ListaFirme.ro.

Celebrăm parteneriatul

Pentru început, Aurelian Grama, fondatorul și directorul general al revistei, a adresat cuvântul de bun venit la Gala Transilvania Business.

„Este important pentru Transilvania Business, și cred că și pentru dumneavoastră, că facem un pas pentru a recunoaște polii de dezvoltare, în același timp de a și face un prim pas spre ceea ce ne dorim de atâta vreme, regionalizarea României, și să recunoaștem județul, dar să îndrăznim să vedem puțin mai departe. Și dacă sunt exemple în regiunea noastră, în cazul acesta am ales Maramureș, Satu Mare și Bihor, să ne reunim și să vedem ce putem face mai bine în vremurile tulburi pe care le trăim”, a precizat Aurelian Grama.

Totodată, fondatorul revistei a amintit de aniversarea celor 15 ani de existență ai Transilvania Business care vor fi celebrați anul viitor printr-un eveniment în București, la Complexul UNDA.

Primăria Municipiului Oradea a fost reprezentată la fiecare gală The Voices of Business, dovada respectului pentru comunitatea de afaceri orădeană. Mesajul primarului Municipiului Oradea, Florin Birta l-a rostit Călin Corpaș, consilierul primarului.

„Este un eveniment care cred eu celebrează nu doar reușita dumneavoastră ca și companii, celebrează reușita noastră ca și comunitate, indiferent că vorbim despre Bihor, dar și de celelalte județe, vorbim despre zona de dezvoltare Nord-Vest, de reușita căreia se leagă reușita orașelor reședință de județ. Nu putem avea poli de creștere economică la nivel național, dacă nu avem și zone de dezvoltare bine articulate și acesta este motivul pentru care Primăria Oradea împreună cu Consiliul Județean Bihor au acest parteneriat solid, consecvent și cât se poate de consistent de a dezvolta nu doar zona Oradea, ci și județul Bihor și mai departe să proiectăm o zonă de dezvoltare economică care să cuprindă cât mai multe județe pentru că așa cum spuneam, nu putem avea insule de dezvoltare dacă vrem să fim sustenabili și vrem să fim luați în serios în competiția regională, mă refer la nivel internațional în anii care vin”, a spus acesta.

Ligia Voro, redactorul șef al revistei, a oferit câteva detalii despre proiectul editorial al revistei – Elite în business. Banat și Transilvania.

“Ne-am dat seama că parteneriatul este un cuvânt cheie atât în viața revistei noastre, cât și în viața afacerilor dumneavoastră, că obișnuiam să ne întâlnim fiecare pe industria sa, să discutăm, dar nu cunoșteam celelalte afaceri din județ, darmite să știm ce se întâmplă în Maramureș și Satu Mare, dacă nu aveam chiar un interes de business. De aici a plecat acest proiect foarte frumos – Elite în business. Transilvania și Banat”, a explicat Ligia Voro.

Parteneri puternici

Galele The Voices of Business au și în acest an parteneri puternici, lideri în ariile lor de activitate. Ne-au fost alături parteneri care cred în parteneriat și înțeleg importanța întâlnirilor B2B cu lideri de business regionali – regional fiind un termen care nu se reduce la granițele județelor amintite sau la cele ale țării noastre.

DP World, DAW Benta Romania, TRANSAVIA SA, GEODATA Services, CMC Grup Risk Advisor, Alfa Software, SIMAVI Software Imagination & Vision, Construcții Erbasu, Consiglieri, HB Wine, Crama Dextra și Lista Firme – ne-au ținut conectați la noutățile din industrii diverse, de la comerț internațional și IT&C la construcții și materiale de construcții până la brokeragul de asigurări.

GEODATA Services – pionier în integrarea de date geospațiale în procese operaționale

Primul partener al Galelor The Voices of Business – Regional Awards pe care cei prezenți au fost invitați să-l cunoască a fost GEODATA Services. O companie specializată în soluții și servicii inovatoare, realizate prin integrarea tehnologiiilor GIS, BIM și AI în procesele de afaceri, de valorificare a datelor, consultanță și suport tehnic. Detalii despre compania care acum își are sediul în București, însă nu și-a uitat rădăcinile din Brașov, și despre spectrul de servicii oferite au fost prezentate de Daniela Hagmann, CEO GEODATA Services.

„Activăm, încă din 2018, în acest domeniu de eficientizare urbană, i-am spus noi, datorită faptului că acoperim mai multe domenii decât dacă am spune că facem software, GIS, BIM etc. Noi le facem pe toate integrate, iar prin serviciile și produsele pe care le oferim venim în întâmpinarea clienților noștri, atât din mediul de administrație publică, cât și din domeniul privat.

Misiunea noastră e să modelăm cu precizie, perspectivă și inovație. Poate sună pompos, însă cred că toți antreprenorii caută să facă tot timpul acest lucru, să îmbunătățească ceea ce există, să performeze și să inoveze în permanență. Integrăm mai multe departamente în cadrul companiei noastre, lucru care ne oferă un avantaj deoarece încercăm să suplinim și să integrăm diverse nevoi sub forma unei singure cupole sau a unui singur produs sau a unui singur serviciu. Competențele noastre sunt, așa cum și numele probabil sugerează, în domeniul activelor geospațiale, în urbanism, arhitectură, mobilitate urbană, în soluții software GIS și, desigur, și în inginerie și consultanță în domeniu”, a arătat Daniela Hagmann.

Cu o cifră de afaceri într-o creștere galopantă, de peste 4 milioane de euro, GEODATA este una dintre cele mai expansive companii în domeniul de integrare a datelor geospațiale din România, având în portofoliu până în prezent peste 300 de UAT-uri care utilizează datele și sistemele sau serviciile compania le oferă.

Printre clienții GEODATA Services se numără: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Brașov, clienți care folosesc atât date, cât și soluțiile dezvoltate de departamentul intern de R&D al companiei.

SIMAVI, specialist în implementarea de proiecte informatice complexe

Un al doilea partener care ni s-a alăturat este compania Software Imagination & Vision (SIMAVI), specializată în implementarea de proiecte informatice complexe de digitalizare. Portofoliul SIMAVI cuprinde soluții informatice care acoperă întregul spectru de nevoi al oricărei organizații. Simavi a fost  reprezentată la eveniment de Cătălin Duțu, Account Manager, care a oferit noutăți din activitatea companiei.

Compania SIMAVI se ocupă cu dezvoltarea de software și este principalul dezvoltator de soluții de eLearning pentru Comisia Europeană. Compania dezvoltă soluții ERP, soluții de document management system și cursuri de instruire din zona de eLearning.

„ERP-ul este o soluție integrată, informatică pentru gestiunea și organizarea unei companii, eficientizarea proceselor operaționale. La bază are o arhitectură de tip fagure și aici se regăsesc principalele module: managementul de salarizare, managementul stocurilor, definirea companiei, managementul salarizării, managementul clienților, al furnizorilor, managementul financiar-contabil. Pe de altă parte, după cum vă spuneam, este o arhitectură de timp fagure, se pot adăuga noi componente în funcție de business-ul pe care dumneavoastră-l desfășurați”, a explicat Cătălin Duțu. 

Soluția dispune și de un robot asistent care și introduce datele pentru eficientizarea timpului.

A doua soluție prezentată a fost soluția de management de documente care ajută la arhivarea electronică a documentelor, oferă o transparență și eficiență prin digitalizare.

DP World, facilitator al comerțului și un integrator end-to-end al logisticii

Pentru al doilea an consecutiv, DP World se alătură galelor The Voices of Business.

„Istoria DP World a început acum 50 de ani, ca un operator portuar în Dubai, care ulterior prin investiții masive și printr-o dezvoltare foarte, foarte agresivă în acest domeniu, a reușit să devină cel mai mare facilitator al comerțului global. Suntem prezenți peste tot, în 84 de țări, pe toate continentele, cu cele patru business-uri importante ale noastre. Primul este cel tradițional care este operator portuar, care s-a dezvoltat natural către zone libere, suntem proprietarul celei mai mari zone libere din lume, Jebel Ali, iar în Europa suntem prezenți cu o zonă liberă în Londra și în Southampton în Marea Britanie și, totodată, în Porturile de Vest și în Portul Constanța. Nu suntem doar un operator portuar. Ne place să spunem că suntem un integrator end-to-end al logisticii – for factory floor to customer door, practic suntem prezenți în fiecare pas și în fiecare operațiune a logisticii, de la producerea unui anumit item până la vânzarea, utilizarea lui”, a spus Răzvan Filimon, Sales Manager Supply Chain – Ports&Terminals, la eveniment.

În 2024, Dubai Ports (DP) World a celebrat 20 de ani de la începerea operațiunilor în România, prima investiție și primul succes al companiei în Europa. În noiembrie 2003, Dubai Ports (DP) World a câștigat o concesiune pe termen lung pentru operarea Terminalului de containere Constanța Sud, iar în 2004 a început operațiunile.

„Suntem cel mai mare terminal de containere de la Marea Neagră. În 2003 s-a semnat concesiunea portului Agigea, era un port nou construit, iar în 2004 am început operațiunile. Suntem mândri că am sărbătorit 20 de ani în România și suntem mai mândri că suntem primul business al DP World în afara Emiratelor Arabe Unite. Anul trecut am fost aici și prezentam proiecte foarte mari, de peste 100 de milioane de euro, anul acesta, în schimb, vin și vă spun că aceste proiecte sunt terminate, aceste proiecte sunt funcționale și deja pregătim proiecte noi. Prin tot ce vrem să facem noi și prin tot ce investim astăzi în România, dorim doar să creăm din România o zonă importantă a logisticii pentru tot restul Europei, pentru că Marea Neagră este foarte importantă pentru ceea ce înseamnă logistică, ceea ce înseamnă conexiunea Orientului Îndepărtat cu Europa. Dorim să creștem această operațiune și mai mult, prin investiții în mare parte private”, a adăugat Răzvan Filimon.

Acesta a explicat și toate facilitățile pe care le oferă terminalul DP World din Portul Constanța și teminalul intermodal de la Aiud.

Despre logistica rutieră și partea de Freight Forwarding a companiei DP World a oferit informații Ioana David, Sales Director Freight Forwarding.

 Invitatul special Adrian Vascu, temă provocatoare

După cum v-am obișnuit, la fiecare ediție ne dorim să upgradăm evenimentele noastre. Anul acesta, Transilvania Business și-a propus să ofere la fiecare gală o sesiune interactivă cu invitați speciali, inspiraționali, adevărați lideri de business. Primul invitat a fost Adrian Vascu, Senior Partner la Veridio, companie de consultanță în domeniul evaluării, realizator al emisiunii Veridice la Digi 24, autor de articole pe teme economice și de leadership publicate atât pe blogul personal vascu.ro, cât și în principalele ziare economice. Acesta a abordat o temă provocatoare: „Încrederea în leadership. De la frică la respect”.

A fost o prezentare extrem de vizuală și de bine construită, din care vă prezentăm câteva mesaje.

Oamenii astăzi sunt împărțiți în două categorii de către lideri sau ar trebui: cei care sunt implicați în joburi algoritmabile, deci repetitive, deci înlocuibile cu inteligență artificială, prostie naturală sau cum s-ar numi ea, și joburile care nu sunt repetitive și care nu vor putea fi înlocuite de roboți, indiferent ce se va întâmpla în perioada următoare. În organizațiile pe care le avem trebuie să facem această împărțire, între cele două categorii de oameni. De primii n-ar trebui să nu ne pese, ar trebui să ne pese ce vor face ei mâine, nu de joburile lor. În schimb, de a doua categorie, e o resursă extrem de rară și importantă”, ne-a arătat Adrian Vascu. Totodată, a mai subliniat că: “Dacă nu se revine la oamenii care nu sunt algoritmabili ca activitate, să te focusezi asupra lor și să-i tratezi cum trebuie, atunci HR-ul va fi făcut de roboți, online”.

Despre lideri, Adrian Vascu crede că aceștia se nasc. “Dacă nu te-ai născut cu niște piloni de leadership, poți să te educi cât vrei tu, dar nu vei fi un lider veritabil, care are acel zvâc atunci când apare o problemă nouă”, a spus el în cadrul prezentării.

Ne-a mai atenționat că: “Oamenii nu sunt interesați de problemele liderilor. În schimb, liderii ar trebui, cu siguranță, să fie interesați de problemele oamenilor, aici nu e echitate”. Așa ne-a introdus în conceptele de egalitate și echitate.

Apoi, ne-a purtat exemplificând prin conceptele de frică, lăcomie, încredere și leadership.

Provocarea în perioada care vine este aceasta – de la frică înspre respectul celor cu care lucrezi. Vii să le vorbești unor oameni, dacă ai spus ceva, ei te respectă pentru asta, altfel sunt politicoși”, a spus Adrian Vascu.

 Premierea performanței (I)

An de an, loiali misiunii noastre de a promova afacerile regionale din Transilvania și Banat și de a le aduce mai aproape de București și Europa, celebrăm comunitatea de afaceri din zona noastră în cadrul galelor The Voices of Business Awards. În 2024, pentru a conecta business-uri diverse din județele transilvane, galele cunosc un upgrade și le organizăm regional.
Astfel, echipa Transilvania Business Magazine a premiat, în 10 octombrie, opt companii în cadrul primei gale The Voices of Business.

Premiile au fost acordate în două runde.

Un scurt video cu premianții îl puteți urmări aici:

Summit Agro România

Primul trofeu a fost înmânat de Aurelian Grama companiei Summit Agro România, un partener internațional al revistei.

Înființată în 1997, Summit Agro România – companie ce aparține Corporației Japoneze multinaționale Sumitomo – a devenit un “hub” ce coordonează activitatea de comercializare a produselor pentru protecția plantelor convenționale și biologice, fertilizanți foliari și biostimulatori, în România, Bulgaria, statele din fosta Iugoslavie și Republica Moldova, contribuind prin experiența și tehnologia japoneză, număr și diversitate a produselor și serviciilor din portofoliu, la prosperitatea agricultorilor români.

Trofeul i-a fost oferit doamnei dr. ing. Patricia – Maria Știrbu, președinta companiei.

„Felicitări Transilvania Business pentru că promovați excelența în activitatea firmelor și vă mulțumim că ne-ați dat oportunitatea extraordinară să ne întâlnim, să ne cunoaștem și să creăm noi parteneriate.

Suntem o companie care ne desfășurăm activitatea pe scară națională și internațională și avem rezultate deosebite și în județele Bihor, Satu-Mare și Maramureș. Aparținem unei corporații japoneze multinaționale, cu o istorie de peste 400 de ani, care se datorează numeroaselor parteneriate care au ajutat-o să reziste în timp și să-și dezvolte afacerea.

Cu o activitate de peste 27 de ani în România, aducem fermierilor români, produse și excelență din zona japoneză, pentru culturi bogate și sănătoase.

Atât eu, cât și colegii mei, suntem onorați să primim acest premiu și vă mulțumesc, Transilvania Business, pentru că ni l-ați acordat tocmai în Oradea, orașul meu natal, de unde am plecat acum 30 de ani, când mi-am început cariera și unde am revenit, acum 6 ani.

Sunt convinsă că vom obține, cu asemenea lideri și oameni deosebiți și cu asemenea parteneriate, excelență nu numai aici, în zona noastră, ci și la nivel național și vom putea în timp să creăm și produse care să ne facă cinste și la nivel internațional, cu care să se mândrească și copiii noștri și pe care să le ducă mai departe”, a fost mesajul Patriciei – Maria Știrbu, președinta Summit Agro România, Bulgaria, Adria și Republica Moldova.

Următoarele trofee au fost oferite de Dan Birta, responsabil de marketing, promovare și publicitate al revistei în zona de Vest și Nord – Vest.

Nominalizați au fost, de asemenea, ATP TRUCKS AUTOMOBILE și ATP MOTORS. Premiat a fost ATP MOTORS.

Dealerul auto ATP Motors are în portofoliu branduri precum Mercedes-Benz, Suzuki, Mazda, MG, ATP Trucks, Hefton. Alături de vânzări de vehicule noi și uzate, se ocupă cu service și închirieri auto, întreținere, consiliere daune, servicii financiare.

Lucian Varga – director național de vânzări ATP Trucks, a fost reprezentantul companiei pentru ridicarea trofeului.

“Vă garantez că ne menținem promisiunile pe piața din Oradea, pe piața din nord-vestul României în ceea ce privește serviciile ATP Motors și, de asemenea, precizez că proiectele de care vorbeam în galele trecute deja lucrează în toată această regiune, avem camioane, avem autobuze, avem toată logistica necesară și toate uneltele necesare logisticii pe care vi le punem la dispoziție cu încredere. În ceea ce privește locația noastră din Oradea continuăm să o dezvoltăm, continuăm să oferim servicii atât pe partea de service, cât și pe partea de vânzări de mașini sau camioane”, a spus Lucian Varga – Director național de vânzări ATP Trucks.

 Turism Felix

Din 1995 până în prezent, resursele naturale ale staţiunii Băile Felix sunt puse în valoare de către compania Turism Felix SA, care în ultimii ani a făcut investiţii masive în infrastructura de turism. Principalele atracţii gravitează în jurul apei termale, existând piscine, ştranduri, centre performante de tratament și recuperare, centre SPA, hoteluri de la 5 stele până la 2 stele.

Trofeul a fost ridicat de Răzvan Pârjol, directorul general al companiei.

„Aș spune că buna cuviință mă face să cred că Transilvania Business a fost mult prea generoasă în această seară cu mine. În ceea ce mă privește, consider acest trofeu mai degrabă o încurajare decât o recunoștință pentru că sunt aproape cinci luni și jumătate de când sunt la conducerea acestei societăți.

Turism Felix, pe cât de tradițională este, și pe cât de bine poziționată ca lider indubitabil al turismului balnear din România, are nevoie ca toate societățile care trec prin momente de lungă constanță și zonă de confort, de o schimbare. Ceea ce facem de câteva luni încoace, încercăm să aducem Turism Felix și pe harta internațională a turismului balnear prin reafilierea unor hoteluri unor lanțuri internaționale, printr-o schimbare a serviciilor, prin investiții în infrastructură”, a subliniat Răzvan Pârjol.

Construcții ERBAȘU, contributor la infrastructura regiunii

Prezentările partenerilor a continuat cu firma Construcții ERBAȘU. 

Binecunoscuta companie Construcții ERBAȘU a fost partener al Galei Transilvania Business și unul dintre dezvoltatorii care au contribuit la infrastructura regiunii.

Construcții Erbașu își trage rădăcinile din București, unde a fost fondată în anul 1990 ca afacere de familie. Dezvoltarea companiei a implicat și apariția diviziei Erbașu Transilvania.

Mai multe informații despre proiectele Construcții ERBAȘU din județul Bihor au fost oferite de Călin Roman, directorul general al Erbașu Transilvania. Compania prezentă de 3-4 ani pe piața locală a finalizat deja în jur de 10 proiecte. Printre acestea se numără Sala Sporturilor din Oradea, centura Sanmartin, centrul istoric din Deva, mai multe pasaje din Oradea, Parcul Științific și Tehnologic Bihor etc.

Suntem implicați în alte 4-5 proiecte majore, curente, on-going, pe care le avem în dezvoltare”, a mai adăugat Călin Roman. Acestea sunt: Autostrada Transilvania A3 (Marghita – Suplacu de Barcău), Spitalul de pe strada Vlădeasa din Oradea, un hotel pentru Grupul Erbașu și un Centru Multifuncțional, un proiect pentru Consiliul Județean Bihor.

CMC GRUP RISK ADVISOR, diferența care face diferența

CMC GRUP RISK ADVISOR ne-a fost alături și la ediția 2023 a galelor The Voices of Business Awards.

Fondat în 1999, grupul de companii oferă servicii de brokeraj în asigurări. Activitatea desfăşurată de echipa CMC GRUP RISK ADVISOR duce la eficientizarea activităţii de achiziţie/derulare a poliţelor/programelor de asigurare ale partenerilor săi şi lichidarea corectă a eventualelor daune generate de evenimentele asigurate.

Marius Maier, partener și director general, a oferit exemple interesante despre diferența care face diferența.

Valoarea adăugată, adusă de un broker de asigurare cu expertiză relevantă, este percepută la activitățile de audit al asigurărilor curente, la abordarea strategică a construcției programului de asigurare sau la gestionarea eventualelor daune.

În începutul prezentării, Marius Maier a vorbit despre riscurile anului 2024 și despre un studiu realizat de Allianz pe marginea riscurilor amintite.

“Vedem un an în care riscul de neîncasare generează bătăi de cap semnificative, partea de calamități naturale sau incendii le întâlmim destul de des în media. Însă fluctuația de personal, conform unor studii făcute de noi, are 82% soluții în interiorul firmei, iar incidentele de transport sau lanțul de aprovizionare le-ați cunoscut cel mai bine odată cu pandemia. Nu în ultimul rând, ultimii 2-3 ani au fost ani în care ați cunoscut poate impactul și consecințele unor atacuri cibernetice sau ceea ce poate să însemne un prejudiciu cauzat terților”, a menționat acesta.

Însă, important este să conștientizăm cum acoperim riscul, fie că îl definim ca “impactul incertitudinii asupra obiectivelor”, sau, potrivit asigurătorilor, “un eveniment viitor, posibil, dar incert, care provoacă pagube și dă bătăi de cap”.

Noi cumpărăm asigurări într-un mod destul de inteligent de mai bine de 25 de ani și ne-am dat seama că nu e suficient, am început să asistăm clienții în ceea ce înseamnă transfer contractual al riscurilor. Managementul de risc ar trebui să fie parte din actul managerial. Managementul de criză cumva completează peisajul și avem și exemple care au fost gestionate extrem de bine”, a explicat Marius Maier.

Constatăm de foarte multe ori pe companiile nu au pregătite și nu au identificate nivelele de toleranță la risc sau la impactul riscului asupra activităților. Dacă stăm să ne gândim la evenimente care pot să aibă impact mare, chiar dacă au frecvență mică, acestea ar trebui să fie pregătite pentru un transfer funcțional, fie prin asigurare, fie contractual. Pandemia ne-a arătat că mediul de business este un lanț extrem de interconectat, iar un management de risc integrat în procesul decizional ar trebui să facă companiile să fie flexibile, robuste, să fructifice oportunitățile și, în același timp, să crească”, a mai adăugat acesta.

 

Tehnic Tactiq, partener Alfa Software, eficiență, claritate și colaborare

Tehnic Tactiq este partener al Alfa Software, companie care ne însoțește încă de la începuturi în turneul nostru în care celebrăm parteneriatul și performanța. Despre Alfa Software, două sublinieri: De peste 25 de ani ajută companiile să își atingă potențialul prin digitalizare și a reușit peste 600 de implementări de succes.

Despre parteneriatul cu Alfa Software a vorbit Beniamin Ile – Director Tehnic Tactiq.

Invitatul ne-a provocat imaginația în mai multe rânduri. Ne-a vorbit despre o companie tradițională, cu o proastă gestionare a stocurilor, a producției etc. care lucrează încă în Exceluri nesalvate, pe post-its-uri etc., o activitate dezorganizată care se reflectă apoi în rezultatele financiare în descreștere.

Dacă această poveste a avut un efect de deja-vu pentru dumneavoastră, aș vrea să concluzionez această poveste oarecum simplu. Imaginați-vă ce simplu ar fi dacă toate aceste date ar fi integrate într-un singur sistem ERP, iar fiecare departament ar lucra cu aceleași informații în timp real. Acesta este puterea unui ERP: eficiență, claritate și colaborare”, a spus Beniamin Ile.

A prezentat apoi soluția Alfa Software – ASiS ERP, un sistem integrat de eficientizare a proceselor din cadrul companiilor.

Ne adresăm companiilor din diverse industrii, din producție, construcții, reciclare, transporturi, agricultură, servicii și altele. ASiS ERP este o aplicație web, ceea ce înseamnă că aplicația este disponibilă în browser de oriunde din lume, securizat inclusiv de pe dispozitivele mobile. Aplicația este împărțită în multiple module, cum ar fi modulul de contabilitate financiar, acest modul este întreținut la zi pe legislația românească, modulul de salarii/HR, gestiune, transporturi, relații cu furnizorii și clienții și altele. La acestea se adaugă module realizate custom pentru clienții noștri”, a subliniat invitatul.

În final, Beniamin Ile a mai adăugat: “Ne dorim ca în cadrul implementărilor să reușim să transformăm partenerii noștri în companii paperless. Acesta este conceptul pe care-l vizăm pentru fiecare client al nostru, iar unul dintre modurile prin care realizăm asta este să digitalizăm datele direct la sursă, adică în locul unde informația apare, se naște”. 

DAW BENȚA România, performanță în sectorul finisajelor

DAW BENȚA este unul dintre cei mai dragi parteneri ai noștri. Originară din județul Mureș, compania produce și comercializează mărci binecunoscute în piața europeană și locală de profil, CAPAROL, CAPATECT, ALPINA și DISBON. Portofoliul de produse fabricate și distribuite acoperă o gamă variată de necesități în sectorul finisajelor.

Printr-un material video care include un mesaj al domnului Remus Aurel Bența, CEO-ul companiei, a fost arătată dimensiunea afacerilor producătorului mureșean.

Consiglieri, un brand cu ținută

La toate evenimentele noastre veți remarca un brand cu ținută. Consiglieri promovează conceptul custom made, adică ținute care îți respectă măsurile, personalizate în detaliu și rafinate. Un material video a completat și vizual conceptul Consiglieri.

De asemenea, Călin Berbec, reprezentantul Consiglieri a fost prezent la gală pentru a răspunde oricărei curiozități. La final, a fost organizată o tombolă pe baza cărților de vizită ale celor prezenți. Câștigător al unei cămăși Consiglieri este Robert Feulner, Managing Director, STIHL.

Premierea performanței (II)

ADLO

Seria a doua de premiere a început cu trofeul The Voices of Business acordat Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).

Compania publică are ca acționar majoritar Primăria Oradea, scopul fiind administrarea parcurilor industriale și atragerea investitorilor. La finele lui 2023 aceste parcuri însumau 122 rezidenți, cu investiții asumate de 560 milioane €.

Trofeul i-a fost înmânat Roxanei Marcu, consilier juridic la ADLO.

Aș dori să mulțumesc foarte mult pentru acest trofeu. Este o onoare pentru noi să-l primim. Și pentru lunga noastră colaborare cu Transilvania Business. Mulțumim pentru tot ceea ce faceți și pentru că reușiți să transmiteți mesajul nostru nu doar în țară, ci și dincolo de granițe“, a spus Roxana Marcu.

STIHL

Un alt trofeu The Voices of Business a fost acordat Grupului STIHL, care dezvoltă, produce și comercializează utilaje cu motor și pe bază de acumulatori pentru silvicultură și agricultură, precum și pentru întreținerea peisajului, industria construcțiilor și proprietarii de grădini private. Soluțiile și serviciile digitale completează gama sa largă de produse.

Trofeul a fost ridicat de Robert Feulner – Managing Director STIHL.

Acesta a avut un mesaj de apreciere, în prima parte a discursului, pentru ADLO, pentru că a creat infrastructura de afaceri, ceea ce a contat în decizia STIHL de a investi în Oradea. Totodată, invitatul a remarcat faptul că “ADLO a făcut mult mai mult în Oradea, mult mai mult decât să aibă grijă de infrastructură”, ci s-a preocupat și de educația pentru copiii expaților, de modernizarea orașului etc.

Am format deja o echipă locală foarte bună, avem un efectiv de 55 de persoane, vorbim doar despre persoanele din birouri. Creăm o fabrică cu un spațiu total de 47.000 de metri pătrați. Aceasta înseamnă că aducem o unitate de asamblare, un depozit, o unitate de turnare prin injecție. Totul funcționează bine. (…) Datorită acestor condiții bune, există și riscul ca unii dintre experții noștri să rămână. În final, vreau să vă mulțumesc tuturor, pentru că toți avem sentimentul că suntem bineveniți aici”, a adăugat Robert Feulner despre investiția STIHL din Oradea.

VPK Packaging

VPK Packaging, a primit, de asemenea, un trofeu The Voices of Business. Producător de carton ondulat și cutii din carton ondulat, VPK Packaging sărbătorește anul acesta 15 ani, cu o echipă și investiții extinse. Compania a anticipat constant viitorul, crescând mereu într-un mod inteligent și durabil.

Trofeul i-a fost înmânat directorului comercial VPK Packaging – Szabo Evike.

Mulțumesc pentru premiu și pentru colaborare”, a fost mesajul directorului comercial al VPK Packaging.

Termoline

Companie inovativă solidă, Termoline a acumulat o vastă experiență în peste 30 de ani pe piața instalațiilor de încălzire-climatizare-ventilare cu utilizarea energiei regenerabile. Anul trecut și-a dublat cifra de afaceri, de la 25 la aproape 60 milioane lei.

Trofeul The Voices of Business a fost acordat directorului general Horia Ban.

Suntem parteneri în foarte multe proiecte de cercetare-dezvoltare internaționale cu organizații și universități din Europa, centre de cercetare mari. Am găsit o nișă de piață în urmă cu 12-13 ani, imediat după criza din 2008 care era să ne ducă în insolvență și am profitat de această criză ca să învățăm și să dezvoltăm partea de energie regenerabilă, iar, la ora actuală, suntem una dintre cele mai inovative firme de profil din țară, având foarte, foarte puțin concurenți, suntem, de fapt, într-un blue ocean în domeniul acesta”, a punctat acesta.

Trebuie specificat că Horia Ban este și proprietarul Cramei HB Wine, unul dintre partenerii evenimentului.

Un alt trofeu i-a fost acordat companiei Unicarm din Satu Mare.

Vin de la HB Wine și Crama Dextra

Seara ar fi fost mult mai sobră fără partenerii noștri de la HB Wine și Crama Dextra și vinurile lor premiate la ediția din acest an a puternicului concurs de vinuri Vinarium.

 Domeniile HB Wine din Covăsînț se află în Podgoria Miniş-Măderat. Podgoria este situată pe dealurile vestice ale munţilor Zarandului, între apele Mureşului şi ale Crişului Alb. Aici iau naștere niște vinuri roșii cu o culoare intensă, corpolente, cu o eleganță și mineralitate extrase din „stânca nobilă” (Rupes Nobilis).

Proprietatea Cramei Dextra se întinde pe o suprafață de 12 ha, din care vița-de-vie este cultivată pe 6 ha la Sâniob. Cristian Domuța, proprietarul cramei, vrea să reînnoade o tradiție veche de 1000 de ani. Soiurile cultivate de Dextra sunt Fetească Regală, Riesling și Merlot.

Le mulțumim domnilor Horia Ban și Cristian Domuța, fondatorii celor două crame, cu povești atât de frumoase.

Transavia, liderul local al industriei de carne de pui

Alt partener al Galei The Voices of Business a fost Transavia.

Transavia este unul dintre cele mai reputate business-uri de familie românești, cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, timp în care a devenit liderul local al industriei de carne de pui. Companie cu capital 100% românesc, Transavia operează sustenabil cu un model de business integrat vertical pentru a oferi cel mai bun standard de alimentație consumatorilor români și de pretutindeni.

Gala The Voices of Business Regional Awards a continuat în luxosul restaurant al Hotelului Lotus Therm din Băile Felix cu o cină, o degustare de vinuri și, bineînțeles, netvorking și discuții B2B.

Urmează Gala The Voices of Business Regional Awards Sibiu, unde vor fi celebrate firmele din Sibiu, Alba și Hunedoara. Evenimentul va avea loc în 24 octombrie, la Hilton Sibiu.

Ligia VORO și Dan BIRTA

 





Total
0
Shares
Articolul anterior

Educație ecologică pentru elevii bihoreni prin două proiecte de mediu

Articolul următor

EU GREEN – elevi, studenți și profesori orădeni au plantat, cu gândul la viitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Crama Jelna a luat bronzul la Top Hotel Awards

Pentru a treia oară consecutiv vinarii bistrițeni se clasează pe podiumul competiției destinate industriei ospitalității din România. „Suntem…
CNIPT
Citeste mai mult

Peregrinări prin Țara de Jos a Călatei

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) Zalău va promova această zonă a județului Sălaj printr-un tur…
Educație
Citeste mai mult

KINDER EXPO în Timișoara

KINDER EXPO, târg dedicat femeilor însărcinate, bebelușilor și copiilor , va avea loc în Timișoara, între 23 și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share