Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scrisă cu soare, pe hârtie din struguri reciclați, Marinela Ardelean și-a lansat cartea la Oradea

Sediul Asociației pentru Cultura și Civilizația Vinului Millesime din Cetatea Oradea a fost arhiplin joi după amiaza, 3 aprilie 2025. Iubitorii vinului au avut ocazia să participe la lansarea cărții 50 de vinuri și preparate din România, a Marinelei Ardelean.

Dorin Popa, președintele Asociației pentru Cultura și Civilizația Vinului Millesime – a făcut o scurtă prezentare a autoarei.



Acesta i-a decernat Marinelei Ardelean o diplomă de onoare pentru tot ce a făcut pentru promovarea vinului românesc.

Pe lângă partea de educare și informare în zona noastră, Marinela Ardelean a dus mai departe, de fapt, identitatea și valoarea vinului românesc în zona internațională. Și din acest punct de vedere, Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinului Millesime îi acordă doamnei Marinela Ardelean o diplomă de excelență pentru întreaga activitate dedicată vinului românesc, a precizat Dorin Popa.

50 de vinuri și preparate din România

Marinela Ardelean a mulțumit celor prezenți, Asociației pentru Cultura și Civilizația Vinului Millesime, lui Dorin Popa și lui Horia Ban, proprietarul Cramei HB Wine, ale cărui vinuri au fost degustate în cadrul evenimentului. De fapt unul dintre vinurile premiate prezentate în carte – Rupes Nobilis – Cabernet Sauvignon – aparține Cramei HB Wine.

Moroșanca Marinela Ardelean a vorbit și despre precedenta sa carte multipremiată la nivel international: „50 de vinuri românești, întâlnesc 50 de preparate culinare italine”,  cel mai premiat volum despre vinurile românești.

Autoarea a povestit apoi despre noua sa carte, publicată la aceeași editură din Italia – Antiga Edizioni, „tipărită pe hârtie din struguri reciclați, scrisă cu soare, în ideea în care doar energie fotovoltaică a fost utilizată în tipărirea acestor volume”.

Cartea, care a apărut în ediție trilingvă: engleză, italiană și română, reunește 50 de crame de top din România, fiecare dintre ele fiind reprezentată printr-un vin selectat de autoare, asociat cu preparate gourmet create de chefi de renume precum: Ana Consulea, Alexandru Dumitru, Radu Dumitrescu, Marco Favino, Radu Ionescu, Chef Nico Lontras, Emilia Maxim, Nicolai Tand sau Mihaela Sava (PrajiturEla).

Pentru că este foarte, foarte grea alegerea, cu siguranță, îmi asum faptul că le-am ales pe cele mai reprezentative, având în vedere că această carte, într-o ediție trilingvă, engleză, italiană și română, îmi propun să ajungă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, așa cum a fost și primul volum”, a explicat autoarea.

Cartea are și un capitol despre istoria vinului românesc.

„50 de vinuri și preparate din România”, fost tipărită în 4.000 de exemplare, mai fiind disponibile înainte de lansarea de la Oradea doar 700 de volume.

HB Wine – „cea mai rapidă cramă din România”

Cei prezenți la lansarea cărții au avut ocazia să deguste vinurile produse de HB Wine, o cramă deși tânără din zona Miniș, cu multe vinuri premiate.

Dorin Popa preciza în prezentarea sa că este crama cea mai rapidă din România”, referindu-se la faptul că deși este din 2023, crama are multe vinuri premiate.

Într-adevăr, am pornit crama în 2023 și cu vinuri de un an de zile vechime am reușit să câștigăm aur cu Cabernet Sauvignon, 2 ani la rând și argint cu Merlot, Rose și cu cupajele. Toate acestea se datorează în primul rând enologului nostru, Clara Cardoș, un oenolog de prestigiu, un oenolog care aduce teroarul la suprafață și îl pune în sticlă și mai apoi în pahar”, a subliniat Horia Ban.

Turneu internațional de promovare a cărții

Turneul de promovare a cărții „50 de vinuri și preparate din România” este realizat cu sprijinul AQUA Carpatica, Carrefour România (prin programele Deschidem Vinul Românesc și Poftim, brânză românească! și Wonderland Resort – proaspăt devenit partener Gold al Wines of Romania și singura locație din România care are listate toate cele 50 de vinuri din volumul Marinelei. ,,50 de vinuri și preparate din România” este disponibilă în rețeaua Cărturești și în unele magazine Carrefour.

După lansarea de la Arad, Timișoara și Oradea, turneul de lansare a cărții „50 de vinuri și preparate din România” va continua: pe 10 aprilie – Roma: Ambasada României în Italia,  pe 14 mai – Iași: Baia Turcească și pe 29 mai – Baia Mare: Aramis Invest.

 

 

 

 

 

 





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
SDC

Politehniștii clujeni au câștigat o competiție de seismologie în SUA

Articolul următor

„Centrul de Antreprenoriat Piața Cetate” din Oradea crește văzând cu ochii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Citeste mai mult

Crama Corbuț a scos vinul care cântă

Una dintre cele mai elegante crame boutique din România, după cum spune Dorin Popa, președintele Asociației pentru Cultura…
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share