Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Babeș-Bolyai, promovată ca exemplu de succes de Microsoft

Concernul Microsoft a dat ca exemplu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca pentru soluțiile informatice introduse în timp de pandemie.   

UBB își propune să susțină o cultură inovatoare de învățare și avea nevoie de o nouă infrastructură digitală pentru studenți, profesori și personal, conform companiei americane. Instituția a adoptat un pachet Microsoft pentru a oferi instrumente digitale unificate, ușor accesibile și mai sigure pentru comunicare, colaborare și stocare.

“UBB este una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior din România, iar pentru a forma o cultură inovatoare de învățare pentru cei 40.000 de studenți, apelarea la soluții digitale a fost imperativă”, potrivit reprezentanților Microsoft..

„Studenții noștri le cereau profesorilor platforme de e-learning, așa că universitatea a trebuit să ofere un standard. Aveam nevoie de un sistem digital unificat. Ne-am uitat la ceea ce făceau alte universități importante din lume și am observat că au infrastructura bazată pe cloud. Ne-am dat seama că acesta era viitorul. Prin cloud, UBB ar putea să își eficientizeze serviciile IT și să creeze o experiență unificată pentru studenți și personal”, a explicat Adrian Hudrea, directorul Direcției IT&C a UBB.

UBB a organizat sesiuni de instruire cu Microsoft și compania locală Net Brinel, fiind adoptat pe scară largă noul sistem. „Am creat platforme pentru trimiterile la cursuri, urmărirea notelor, evaluări, astfel încât să putem muta procesele online. Când acestea vor fi conectate la cloud, cu greu vom avea probleme și ne vom bucura de toate avantajele. Acum avem 48.000 de conturi de e-mail active. În ultimele 30 de zile, au existat 500.000 de activități pe Microsoft Teams”, a menționat oficialul UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sala Polivalentă din Oradea este finalizată în proporție de 95%

Articolul următor

EasyMile și Navya vor să livreze primele autobuze fără șofer în Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share